Aкцент

Когато бизнесът ни не успява да влезе в социалните мрежи – решим проблем или апокалипсис?

cybertropixПо-възрастните читатели тук помнят бума на първите социални мрежи, както и мнението на хората за тях – забавление, контакт между приятели, воайорство, любопитни новини. През 2017 година  хората все по-малко излизат от дома си, а все повече стоят в интернет. Социалната мрежа вече не е сайт за забавление, а дом, подобен на „Бар Наздраве”, в което всеки знае името ти, ти знаеш техните, разбирате се с по-малко от лайк, а пред очите ти минават милиони реклами.

За много от бизнесите в регионален или национален/световен мащаб, присъствието в този виртуален свят е равно на декларация за съществуване, шанс да бъдете забелязани от средностатистическия потребител. Всеки собственик на фирма разбира това и желае да „жъне” успехи в социалните мрежи. Но както животът  е несправедлив, така и често може да се окаже, че във Фейсбук никой не ви забелязва, не обръща внимание на страницата ви, не иска да ви става приятел. Дали това е решим проблем или е началото на вашия край като бизнес?

Много вероятно е това наистина да е началото на края ви, ако не успеете да решите явния проблем. И да имате най-вълнуващата идея, явно не сте успели да я предадете достатъчно интригуващо на околните, заради което те просто не се вълнуват от нея. Помислете над следните 4 въпроса.

  1. Наехте ли специалист, за да ви измисли концепция за представянето ви в социалните мрежи? Ако разчитате на себе си за всичко, вероятно бъркате – не можете да огреете навсякъде. Не се плашете да вземете и микро кредит, за да можете да си планирате една достатъчна по ресурси кампания.
  2. Смятате ли, че трябва да удавите всички в техническа информация, която да убеди читателите, че вие сте най-добрият. По-скоро, ако вече сте ги „потопили” със самохвалство, самодостатъчност и егоцентризъм, време е да промените нагласите си. Не приемайте приятелите си там за даденост, за която сте вързани. Печелете приятели, бъдете гъвкав и интересен.
  3. Четете ли достатъчно за новостите в общуването в социалната мрежа, която сте избрали? Фейсбук ежедневно пробва нови малки трикчета, които да ви позволят да стигнете до повече хора, съответно и те да ви продадат повече реклама. Ако не сте променяли стратегията си с месеци, то вероятно тя вече е остаряла и не работи. Ако не сте я променяли с години, то тя със сигурност вече ви вреди.
  4. Имате ли добра комуникация с хората от вашата страница? Отговаряте ли бързо? По стария принцип – на всеки 3 въпроса, единият е от бъдещ клиент. Ако не ви се занимава да отговаряте, на всеки три запитвания, едното ви носи загуба на пари. Кое точно, няма как да разберете, преди да им отговорите.
  Строителство в градска среда

 

Няма нерешими въпроси в социалните мрежи, нищо не е загубено, ако успеете да планирате разумно и да се доверите на правилните хора.

 

Вижте още...

Основните услуги на консултант и счетоводител

admin

Какво е кредит и каква е връзката му със заемите?

admin

SEO оптимизация

admin