Свежо

Нетрадиционен букет от сини рози

sini-roziВсеки знае, че червените рози са символ на любовта, белите рози- невинност, а жълтите са символ на приятелство. Но малко може би знаят какво символизират сините рози. Ако сте решили да изненадате някого като изпратите доставка на букет от рози, преди да изберете подходящите цветове, трябва да знаете какво означават те и какво биха казали на получателя вместо вас, за да не се получи недоразумение.
Според повечето експерти, които изучават езика на цветята, синята роза е символ на мистерия. Според тях тя означава нещо силно желано, но същевременно недостижимо.
Тъй че, ако изпитвате към някого много силни и несподелени чувства, най- подходящата доставка на букет е този със сини рози.
Сините рози се продават в много цветарски магазини, затова изобщо не е трудно да намерите и да закупите, както и да поръчате доставка цветя онлайн. Разбира се, естественият цвят на тези рози не е син. Това са бели рози, които се боядисват в синьо. Засега само в Япония са създадени естествени сини рози чрез генетично инженерство. Те са получили син цвят от пигмент, наречен делфинидин, който се добива от ириси и теменуга.
В някои страни сините рози имат патриотично значение. В САЩ например са много разпространени букетите, които са в цветовете на техния флаг- бяло, червено, синьо. В други страни букетите от сини рози се избират от сгодени двойки и имат тематично значение за сватбения ден, а освен това се използват и в сватбената украса. Други изпращата доставка на букет от бледо сини рози на бременната си приятелка, когато очаква или вече е родила момче.
Вие също може да си направите сини рози. Трябва само да добавите няколко капки син оцветител във вазата с водата. След това само поставяте белите рози, като стеблата трябва да са под ъгъл. Така след известно време розите ще се оцветят в син цвят.

  5 неоспорими факта за спортните екипи и анцузи

Източник: vox64.com

Вижте още...

Подслушващо устройство от далечната 1921 г.

admin

Топ добавки за ефективно изгаряне на мазнини

admin

Онлайн магазините са като сбъдната мечта

admin