Свежо

От какви витамини се нуждаят жените?

Хранителните нужди на всеки отделен човек са различни. Има обаче някои витамини и минерали, от които жените се нуждаят повече, докато преминават през различните възрасти.

Жени на възраст под 40 години

По време на бременността жената ще има по-висока потребност от определени минерали и витамини за жени.

Йод

Йодът е от решаващо значение за здравословното развитие на мозъка на бебето по време на бременност.

Според национално проучване от 2012 г. на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), жените на възраст между 20 и 39 години са имали по-ниски нива на йод от всяка друга възрастова група в проучването.

Жените в тази възрастова група са най-склонни да забременеят. Препоръчителните хранителни добавки (RDA) от йод за тази възрастова група е 150 mcg.

Фолиева киселина

Фолиевата киселина е от съществено значение за жените, защото намалява риска от аномалии при раждане, особено аномалиите, които са свързани с гръбначния стълб и мозъка. Фолиевата киселина също така помага за създаването на червените кръвни клетки и подобрява храносмилането.

Бременните жени, както и тези, които могат да забременеят, могат да вземат добавки фолиева киселина. Жените на 18 и повече години, които не са бременни, се нуждаят от RDA 400 mcg на ден.

Жени на възраст от 41 до 50 години

  Какво трябва да знаете за инструментите за ремонт на апартаменти.

Желязо

Жените, които са в перименопауза, са изложени на по-висок риск от развитие на дефицит на желязо. Желязото е минерал, който е от съществено значение за репродуктивните органи и функции. Желязото е важно и за:

  • производството на енергия
  • заздравяването на рани
  • имунната функция
  • образуването на червените кръвни клетки
  • растежът и развитието

Нуждата от желязо за жените в тази възрастова група е 18 mg.

Калций и витамин D

С напредване на възрастта жените са изложени на повишен риск от развитие на остеопороза , което е състояние, което отслабва костите и увеличава риска от фрактури. Калцият и витамин D са от съществено значение за доброто здраве на костите.

RDA на витамин D за възрастни жени под 70-годишна възраст е 15 mcg. Същевременно RDA за калций е 1000 mg за жени на възраст от 19 до 50 години.

Жени на възраст от 51 до 60 години

Витамин В-6, В-12 и фолиева киселина

Жените на възраст над 50 години се нуждаят от повече витамини от група В, отколкото другите жени. Витамините от група В са от решаващо значение за цялостното здраве.

Витамин B-6 участва в над 100 известни ензимни реакции и е от съществено значение за имунното здраве. Витамин В-6, В-12 и фолиева киселина също помагат при:

  • производството на червени кръвни клетки
  • производството на енергия
  • белтъчният метаболизъм
  • когнитивното развитие
  • функцията на нервната система
  Как да подберем мъжките обувки според облеклото

Изследванията също така показват, че витамините от група В могат да намалят риска от много състояния, които засягат по-често по-възрастните жени.

Според FNB от 10 до 30 процента от възрастните хора не получават достатъчно витамин В-12, защото не могат да го усвоят правилно. FNB препоръчва хората на възраст над 50 години да приемат добавки или да консумират повече храни, обогатени с витамин B-12, за да отговарят на техните RDA.

Калций и витамин D

Поради промени в нивата на хормоните, жените, които са в постменопауза, са изложени на още по-голям риск от развитие на остеопороза.

В проучване от 2013 г. с 36 282 жени в постменопауза в САЩ в продължение на 7 години, изследователите стигнаха до заключението, че жените, приемали добавки с калций и витамин D, може да са намалили риска от фрактура на тазобедрената става.

RDA на калций е 1200 mg за жени на възраст над 50 години.

Жени на възраст над 70 години

Витамин D

Витамин D е от съществено значение за здравето на костите и помага за поддържане на мускулната маса. С напредване на възрастта хората естествено започват да губят костна и мускулна маса. Хората на възраст над 70 години се нуждаят от повече витамин D, отколкото по-младите хора.

Вижте още...

Как да получите бързо одобрение за кредит?

admin

Как да намерите евтини билети за футболен мач

admin

Мога ли да получа кредит, ако имам парични проблеми?

admin