Aкцент

Строителство в градска среда

Очакванията на експертите за ръст на строителството в градска среда се оправдаха. През 2017 се наблюдава ръст в строителството както в по-големите градове от страната така и в по-малките градчета и общини в България. Това означава раздвижване в сектора, такова каквото всички добри строителни фирми са очаквали. Дори има тенденция и развитието на строителството по селата, където много българи се завръщат от чужбина и търсят да оправят имотните си взаимоотношения с роднини, строят къщи за гости или правят чудесни вили за извънградски живот.

 

Целият този ръст в строителството (предимно в жилищното строителство) показва, че хората са усетили ръст в доходите си, подходящо време за инвестиция и може би помощ от страна на банките свързана с ипотечните кредити за строителство. По-важно обаче е, че това е възможност за реализиране на ново строителство със съвременни методики и материали, които за няколко години ще променят облика на познатите градски пейзажи. При положение, че строителството се извършва съгласно градската среда и в хармония с нея, то резултатите за градовете ще са впечатляващи.

 

За съжаление в сектор строителство се наблюдават и отрицателни тенденции. Те са свързани най-вече с кадрите, с майсторите, със специфичните работници като кофражисти, арматуристи, майстори на покривите. Заради отлива в строителството през предишните няколко години, много майстори потърсиха работа в чужбина и това се отразява на сектора като цяло. Това което влиза в задълженията на една добра строителна фирма днес е не само да има добра политика свързана с нейните клиенти, но и с това да задържи при себе си най-добрите майстори, за да изпълнява по-качествено строителство. Само така ще се гарантира конкурентоспособността в сектора, която въпреки проблемите с кадри на места, наистина е много висока в последните 2 години.

  Къде бизнесът се радва на най-голямата свобода

 

Всичко това е предпоставка за качествено строителство, за задоволяване и изпълняване на изискванията и на най-взискателните инвеститори и собственици и най-вече за качествено ново строителство в модерната градска среда на България.

Вижте още...

Причини за наложени от Google наказания

admin

Дамско палто в какъв цвят е най-добре да изберем

admin

Ремонт без излишни разходи

admin