Свежо

Всичко, което трябва да знаете за безжичното зареждане

bezjichno-zarejdaneВъпреки напредналите технологии и всичко свързано с тази индустрия, все още има хора, които не знаят нужното за безжичното зареждане. Това е така, защото тези хора не се интересуват достатъчно.

Още от 2015 година всички смартфони могат да се зареждат по този лесен и удобен начин. Най-подходящо е за тези, които непрекъснато са в движение. Но какво представлява то и как точно работи? Има ли си и своите недостатъци, или са само предимства? И разбира се, ще се развива ли за в бъдеще и как ще се развива? Това са основните въпроси, на които трябва да си отговорите, за да сте наясно с безжичното зареждане.

Е, нека разберем малко повече за тези помощници, наречени преносими зарядни устройства, които многократно ни спасяват в ежедневието.

В предавателя (в този случай подложка за безжично зареждане) има наличие на малка бобина, която създава променливо напрежение. Магнитните вълни от нея индуцират напрежение в приемника (друга малка бобина, която се намира под капака на смартфона). Затова и другото име, под което е известно безжичното зареждане, е “индуктивно зареждане”.

Въпросното напрежение зарежда самата батерия. Не е кой знае колко сложно. В момента в индустрията са известни и работят три компании, които се занимават именно с това. Една от компаниите осигурява стандарт, който позволява зареждането на няколко устройства едновременно. Замисъла на този тип зареждане е да се избегне късо съединение поради евентуално мокрене на електродите, затова те са скрити под външната обвивка на устройството. Това позволява само един начин за зареждане – индуктивно такова.

  Как да избираме бижута и скъпоценни камъни, когато купуваме за първи път

Недостатъците на безжичното зареждане не са много, тъй като то започва да навлиза все повече и повече в употреба. Това изисква прецизното му усъвършенстване. Единият от тях е, че темпото, с което работи е по-бавно. Но пък това не бива да ви притеснява, стига да имате повече търпение. При хората възникват притеснения и от кражба на информация, поради ползването на USB – кабел на публични места. Такава опасност при безжичното зареждане няма, поне засега, тъй като подложките индуцират енергия чрез електромагнитни вълни и полета.

Предимствата, както би трябвало да знаете, са много. Не е необходимо да разнасяте много кабели. Това е изключително неудобно и непрактично. Всеки желае да зарежда устройствата си на масата вкъщи без никакви излишни кабели. Освен това могат да се зареждат едновременно всичките ви джаджи.

Безжичното зареждане осигурява по-бавното износване на хардуера и батерията, а дори работи в полза на природата. Новите технологии ползват специални чипове, чрез които се преразпределя енергията правилно, спира се притока ѝ когато е необходимо и така се понижава средния разход. Както сами забелязвате, предимствата са повече от недостатъците.

Важно е да споменем, че въпреки това че тази индустрия тепърва се развива и усъвършенства, ние имаме много повече постижения в тази сфера, отколкото можем и да си представим. Все още има някои устройства, които не са навлезли в България като например публичните подложки.

  Най-сваляните Mр3 парчета през последните години

Те са много удобни и с времето и това ще постигнем! Необходимостта от енергия за зареждането на устройствата ни, ни подтиква към производство на по-практични варианти. Тези варианти вече са измислени. Сега е времето за действие!

Вижте още...

Неща, които да махнете от банята

admin

Основни аксесоари при музикално обучение

admin

Работа като консултант за етерични масла: възможности и предизвикателства

admin