Свежо

Изискванията, на които трябва да отговаря всяко работно облекло

В много индустрии работниците използват специални дрехи, обувки и лични предпазни средства. Именно на работното облекло се разчита много и то трябва да гарантира безопасна и удобна работа.

Какви са общите изисквания за работното облекло? 

Както всеки знае, животът и здравето на персонала зависи доста от качеството на работното облекло. Следователно изискванията за безопасност да от първостепенно значение. Работното облекло трябва да осигурява достатъчна (в съответствие с вида и характеристиките на съответната дейност) защита от вредни и опасни фактори.

Същевременно на работното облекло е отредена и задачата да поддържа нормален микроклимат. Затова и то се изработва от безопасни материали, които не дразнят кожата.

Към тези изисквания може да се добавят и други, които са – например практичност, както и лесна поддръжка. Модерната униформа също така трябва да бъде и естетична, да не губи първоначалния си вид след пране или химическо чистене. В интерес на работодателя е да избира работно облекло за своите служители, изработени от устойчиви материи, които трудно се износват и са подходящи за продължителна активна употреба.

Ето и примери за различните индустрии:

Строителите се нуждаят от работно облекло, включващо основно костюм, шлем и удобни предпазни обувки. Ако работата се извършва на голяма височина, е необходим и допълнителен монтажен колан. В случай, че работната среда се характеризира със силен шум, следва да се предвидят слушалки или тапи за уши.

  Модата на цветята и цветистите принтове

Лекарите, лаборантите и медицинските сестри от своя страна също се нуждаят от специфично работно облекло.  То следва да е издръжливо на третиране с антибактериални препарати, да бъде изработено от глади тъкани, без власинки, защото това предотвратява задържането на влага и микроби.

Източник: https://rabotnioblekla.bg/Blog

Вижте още...

Лалета: перфектният избор за всеки повод

matalcore

Зимни дрехи за жените (дамски якета и палта)

admin

Какво трябва да знаете, ако искате да стартирате самостоятелен бизнес: Съвети за начинаещи ресторантьори

admin