Маркетинг

Изработка на лого от Webselo.com

100 ПРЕМИУМ ЛОГОЛогото е изключително важен елемент от фирмения стил на вашата компания. От дизайна на логото до голяма степен зависи разпознаваемостта на марката ви на пазара.

Нека разгледаме някои основни правила, които ще ви помогнат в направата на лого, което да бъде успешно за вашия бизнес.

Семпъл дизайн

Всъщност тайната на добрия лого дизайн се крие в това, че той не изглежда сложно. Опитайте се бързо да си спомните как изглеждат 3 от най-известните лога на световни компании. Образите им изникнаха веднага в съзнанието ви, нали? Кока Кола, Найк, Гугъл, Ебей, Пейпал – логата на всички тези лидери в световен мащаб са изключително лесни за визуално възприемане. Именно този принцип трябва да следвате при разработка на лого за вашата компания.

Основните видове лога могат да се разделят на 4 категории:

– лого-символ – само по себе си представлява миниатюрна картинка на разбираем и често срещан образ. Примери за подобен вид лога са тези наTwitter (врабче) и Apple (нахапана ябълка);

– лого-дума – всяка нова компания на пазара се стреми да се наложи именно с този вид лого. Точно така са започнали FedEx, AliExpressи др.;

– лого-буква – при този тип лого обикновено се използва първата буква от името на дадена компания. Най-известните примери са логата на Honda и Skype;

  Какво е значението на отделните социалните мрежи за оптимизацията?

– лого-абстракция – факт е, че този тип лого се запомня най-лесно. Спомнете си логата на Nike или Pepsi – най-обикновена извита линия в единия случай и червено-синьо кълбо в другия. Това обаче са две от най-големите световни компании в наши дни и едва ли има човек, който да не може да разпознае логата им веднага щом ги види;

– комбинирани варианти – това са логата, които представляват микс от картинкка, дума, абстракция, буква. Такива например са логата на McDonald’s и Adidas.

Цветове и шрифт

Трябва да знаете, че при изработване на лого използването на повече от 4 цвята в него незабавно го обрича на провал. Най-добрият вариант е съчетанието от 2, максимум 3 цвята.

Подборът на цветовете зависи от вида на аудиторията, към която ще бъдат насочени продуктите или услугите на фирмата ви. Ако се отнася за бранд, който изключително разчита на младежите като клиенти – спортни стоки например, най-подходящ е червеният цвят. При стоки като сладки изделия препоръчителен цвят за логото на дадена марка е жълтият цвят.

Шрифтът е следващият много важен елемент от дизайна на вашето лого. Именно той е посредникът, който ще предаде съобщението, изпратено от компанията ви до потенциалния клиент. Най-важно условие е избраният от вас шрифт да бъде удобен за четене. Независимо от това дали е използван голям или малък размер, разстоянието между буквите при всеки шрифт трябва да бъде еднакво.

  Какво е локално търсене?

Заявете лого от webselo.com, gd@webselo.com или се обадете на +359898623062 за заявка на лого.

Вижте още...

Какво е локално търсене?

admin

Кондензирани символи и конструкция на политическото послание

admin

Възможноли е ефективно SEO без качествени обратни връзки?

admin