Свежо

Какво трябва да знаете, ако искате да стартирате самостоятелен бизнес: Съвети за начинаещи ресторантьори

Бизнес план

Наличието на един добре съставен бизнес план е от огромна помощ, ако сте решили да правите регистрация на фирма и да отворите собствен ресторант. Именно бизнес планът ще ви помогне да разработите успешна стратегия. Ето и основните компоненти на стандартен бизнес план за откриване на нов ресторант.

  • Предлагани продукти и услуги
  • Анализ на моментното състояние на пазара
  • Изработване на маркетингов, организационен и финансов план

Финансиране

Следва да направите пълна преценка на общите разходи, необходими за откриването на ресторанта, и да уточните инвестицията, която е необходима. Следващият етап е да планирате бюджета си за една година напред, за да разберете точния размер на необходимата сума. 

След като направите сравнение между двете суми, ще определите дали ще се нуждаете от допълнително финансиране. Не забравяйте да включите и цената на всички лицензи. Евентуално може да изберете вариант, при който да изтеглите кредит, за да покриете всички разходи.

Получаване на необходимите лицензи

За да сте спокойни, най-добре е да се обърнете за помощ към юрист, защото иначе рискувате да хвърлите на вятъра много усилия и да загубите ценно време.

Ясна концепция и марка

Една уникална концепция, конкретно насочена към определена целева аудитория, е сигурен начин да доведете начинанието до успех. Концепцията трябва да включва начина на обслужване, естеството на менюто и атмосферата на самото заведение. Тя върви ръка за ръка с вашата марка, като оформя идентичността на заведението. То трябва да излъчва индивидуалност, защото това прави преживяването запомнящо се  и кара гостите да желаят да се завърнат отново.

  Правилно хранене и какво меню да изберем!

 Меню

Преди да стартирате бизнеса, трябва да обмислите добре менюто, което ще предлагате и задължително да включите определен брой основни ястия. Така ще може да видите ясно от какво оборудване ще се нуждаете, както и какъв персонал да наемете, според целевата аудитория, която желаете да привлечете в ресторанта.

На един по-късен етап, в процеса на разработване на заведението, вече ще може да обмислите по-подробно менюто –  да премахнете или пък да добавите някои други ястия към него.

Източник: registracia-na-firmi.com

Вижте още...

Многото приложения на кабелните стяжки: универсално решение за организация и безопасност

matalcore

Каква е разликата между калъфите, протекторите за екрана, капаците и калъфите за телефони?

admin

Съобразете новата риза и блуза с фигурата си

admin