Свежо

Как да изберем обувки за бременни жени?

Как да изберем обувки за бременни ще ни разкажат специалистите от pantofi-bg.com

Характеристика на бременната жена е, че по време на носенето на дете центърът на тежестта й се измества, омекотява и увеличава еластичността на всички съединителни тъкани, а натоварването на гръбначния стълб се увеличава. В тази връзка може да има липса на координация, болка в краката и гърба. За да не излагате своето тяло тялото на детето на опасност, трябва да зачеркнете обувките на висок ток от гардероба си.

 Те могат да попречат на поддържането на баланс, което може да доведе до падане. Носенето на обувки с токчета ще деформира ставите на стъпалото, тъй като то ще бъде в грешно положение. Петите ще доведат до силен наклон на таза и промяна в кривината на гръбначния стълб, в резултат на което детето ще окаже ненужен натиск върху коремната кухина. Следователно, разтягане на ректусните мускули за една жена ще бъде гарантирано.

  Най-добрият вариант за обувки за бъдещи майки в ранна бременност ще бъдат обувки с широки токчета, не повече от 3- 4 см. На по -късна дата е по -добре да предпочетете модел с набраздена подметка. Обувките не трябва да се плъзгат по кал, сняг или лед. Но изборът на продукти с плоска подметка също е нежелан за тези с подути крака.

  Котли на пелети - най-добрата алтернатива за отопление

Обувки и триместри на бременността

1 триместър

  Жените през първия триместър на бременността се препоръчват да носят обувки с токчета не по -високи от 4 сантиметра за да не се предизвика натоварване на лумбалния пояс и гърба. Най -добре е да изберете обувки, които стоят здраво на крака ви. Така че, трябва да обърнете внимание на модели с малка пета или мокасини.

2 триместър

  Този най-труден период на бременност за жените се характеризира с подуване и бързо умора на краката. За да се намалят тези неприятни прояви, се препоръчва да се избират обувки с кръгъл или тъп пръст и с 2-3 см пета по цялата пета, което ще разпредели теглото им равномерно. От материалите трябва да се предпочита мека кожа, велур или плат от летен тип. Препоръчително е да закупите ортопедични обувки в специализиран магазин.

3 триместър

  През последния трети триместър е много важно да се грижите за здравето на вашето бебе. Следователно изборът на подходящи обувки трябва да се основава на комфорт и удобство, а не на привлекателност. През този период е важно да се премахне максимално натоварването от краката, за да се предпазят връзките и хрущялните тъкани от разкъсвания. Препоръчително е през третия семестър да носите балетки, кецове, ботуши от обувки.

  Подслушващо устройство от далечната 1921 г.

Вижте още...

Как да подберем мъжките обувки според облеклото

admin

Каква е разликата между калъфите, протекторите за екрана, капаците и калъфите за телефони?

admin

Дървените беседки и навеси: Уют и комфорт за всеки сезон

admin