Google макетинг Маркетинг

Важността на ключовите думи в оптимизацията

seo-optimicaciaКлючовите думи имат по-голяма тежест за търсачките, ако са италик,  стронг или болд.  Акцента и ефекта съответно ще да бъде много  по-голям, ако ги направите с по-голям шрифт, но това пък често не изглежда добре за посетителите в сайта. Гугъл е достатъчно умен за да разбере какъв е смисъла на статията или описанието!

 

Важно е да добавяйте ключови думи в URL-то на статията или продукта

URL адресите на страниците трябва да съдържат ключовите думи така, както биха били търсени от потребителите. За търсачките смисъл имат адреси като примерен-сайт.com/хотел-благоевград.html”, а адреси от сорта на примерен-сайт.com/products521.html не помагат особенно. Ако клиентите ви са от България, напишете URl адресите си на кирилица! В случай че URl адресите са написани на латиница, не фатално, но  трябва да бъдат спазени стрикно правилата за транслетирация.

Имаето на страницата може да бъде и от една-единствена дума, но оптималната дължина на адреса е от 3 до 5 думи. Точно какви и колко да бъдат те преценете с оглед на това по кои думи или словосъчетания оптимизирате страницата.

Също така  Google разбира кога е създадена или обновена страницата, за не  поставяйте дата или физически адрес в URl адреса на страницата.

Използвайте дълги изрази, по които се търси

Така наречените Long Tail Keywords са разнообразни фрази, които съдържат по две и повече думи, използвани от потребителите за по-точно и специфично  търсене, като например „евтини дамски обувки на платформа”. Повечето посещения на сайтовете са именно от такива дълги лонг тейлове, като те носят и по-голяма конверсия. Предимстовото на това търсене е, че дава много по-добре таргетирани резултати, защото в голяма част от тези търсения посетителите искат да открият нещо конкретно, например „червени елегантни дамски обувки 37 номер”. Затова класирането по дълги словосъчетания води до по-висок conversion rate (по-голям процент от посетителите на сайта купуват, правят запитване, регистрират се или извършват друго желано от нас действие). Над  60% от трафика, който привлича един уебсайт, е от Long Tail Keywords, а не по единични думи, за това не се целете просто като всички в няколко уж важни ключови думи, а се съсредоточите да правите качествено съдържание, като нещата идват много естествено след това.

  Молбата за откриване на акредитив

klasirane-v-googleНе използвайте  сляти думи  или с долни черти!

Много важно е в URL адресите на страниците  на отделните ключови думи да бъдат разделяни с тирета, а не да бъдат изписани слято или с долни черти. Ако се въведат думи с интервали между тях, интервалите ще бъдат визуализирани в браузъра като „%20” или „+” , което освен всичко не стой естетически!

Имайте в  предвид , че колкото е по-дълъг вашият URL адрес, толкова по-малка тежест получава всяка от думите в него, за това се стремете към по къси url-та.

 

Вижте още...

Twitter наема водеща правна фирма да съди Илон Мъск за прекратяване на сделка за придобиване на стойност 44 милиарда долара

admin

Масовата комуникация се различава от междуличностната по следните неща

admin

Възможноли е ефективно SEO без качествени обратни връзки?

admin