Свежо

Как да получите бързо одобрение за кредит?

Днес основният фактор, който може да доведе до провал дори при малък потребителски заем, е проблемната кредитна история на клиента. За допълнително влошаване на ситуацията и реално свеждане на шансовете за одобрение почти до нула, може да помогне някой наличен просрочен дълг към финансови институции, съществуващ към момента на кандидатстване. 

Други неблагоприятни фактори са:

  • предоставянето на погрешна или неточна информация в заявлението за кредит
  • наличието на голяма финансова тежест под формата на непогасени заеми и кредити
  • нисък или нередовен доход
  • липса на обезпечение за заем
  • кратък трудов стаж на мястото на последната месторабота и т.н.

Към процеса на теглене на заем трябва да се подхожда много сериозно. Това се обяснява с факта, че дори такива незначителни нюанси като например появата на заявителя по време на лично посещение в отдела, начинът на разговор със служителя на финансова организация и други подобни дреболии могат да увеличат вероятността за одобрение или да я намалят.

Доста често правилно проведеният разговор със служителя на кредитната институция може да ви разкрие най-важните критерии, по които се одобряват кредитите, както дори да ви помогне за правилното формулиране на данните, които предоставяте в заявлението си.  Затова бъдете нащрек, когато разговаряте.

Колко време се разглеждат заявленията?

Времето, което банката обмисля заявление за кредит зависи от няколко фактора:

  Вече всеки може да си поръча онлайн козметика от Мъртво море.

Пълната сума на заема

Например, една проверка на клиента при заявление за ипотечен кредит би била много по-задълбочена и по-дълга, отколкото ако кандидатстване за потребителски кредит, например за закупуване на обзавеждане.

Вашата кредитна история

Наличието на положителна история на взаимоотношенията с банки значително опростява процеса на проверка и одобряване на кредита.

Наличието на заеми в тази банка

Ако кредитополучателят вече е клиент на тази финансова институция, процесът на одобрение на неговото заявление може да отнеме едва няколко минути.

Като се имат предвид горните фактори, става ясно защо банките придвижват някои заявления в рамките на 5-10 минути, а за други са необходими около 2-3 работни дни, а понякога и повече от седмица.

Източник: barzikrediti.eu

Вижте още...

Как да изберем обувки за бременни жени?

admin

Оригинални идеи за подарък за 50-годишен мъж

admin

Основни проблеми и техните симптоми при помпа-дюза на дизелов автомобил

admin