Aкцент

Когато бизнесът ни не успява да влезе в социалните мрежи – решим проблем или апокалипсис?

cybertropixПо-възрастните читатели тук помнят бума на първите социални мрежи, както и мнението на хората за тях – забавление, контакт между приятели, воайорство, любопитни новини. През 2017 година  хората все по-малко излизат от дома си, а все повече стоят в интернет. Социалната мрежа вече не е сайт за забавление, а дом, подобен на „Бар Наздраве”, в което всеки знае името ти, ти знаеш техните, разбирате се с по-малко от лайк, а пред очите ти минават милиони реклами.

За много от бизнесите в регионален или национален/световен мащаб, присъствието в този виртуален свят е равно на декларация за съществуване, шанс да бъдете забелязани от средностатистическия потребител. Всеки собственик на фирма разбира това и желае да „жъне” успехи в социалните мрежи. Но както животът  е несправедлив, така и често може да се окаже, че във Фейсбук никой не ви забелязва, не обръща внимание на страницата ви, не иска да ви става приятел. Дали това е решим проблем или е началото на вашия край като бизнес?

Много вероятно е това наистина да е началото на края ви, ако не успеете да решите явния проблем. И да имате най-вълнуващата идея, явно не сте успели да я предадете достатъчно интригуващо на околните, заради което те просто не се вълнуват от нея. Помислете над следните 4 въпроса.

  1. Наехте ли специалист, за да ви измисли концепция за представянето ви в социалните мрежи? Ако разчитате на себе си за всичко, вероятно бъркате – не можете да огреете навсякъде. Не се плашете да вземете и микро кредит, за да можете да си планирате една достатъчна по ресурси кампания.
  2. Смятате ли, че трябва да удавите всички в техническа информация, която да убеди читателите, че вие сте най-добрият. По-скоро, ако вече сте ги „потопили” със самохвалство, самодостатъчност и егоцентризъм, време е да промените нагласите си. Не приемайте приятелите си там за даденост, за която сте вързани. Печелете приятели, бъдете гъвкав и интересен.
  3. Четете ли достатъчно за новостите в общуването в социалната мрежа, която сте избрали? Фейсбук ежедневно пробва нови малки трикчета, които да ви позволят да стигнете до повече хора, съответно и те да ви продадат повече реклама. Ако не сте променяли стратегията си с месеци, то вероятно тя вече е остаряла и не работи. Ако не сте я променяли с години, то тя със сигурност вече ви вреди.
  4. Имате ли добра комуникация с хората от вашата страница? Отговаряте ли бързо? По стария принцип – на всеки 3 въпроса, единият е от бъдещ клиент. Ако не ви се занимава да отговаряте, на всеки три запитвания, едното ви носи загуба на пари. Кое точно, няма как да разберете, преди да им отговорите.
  Основните услуги на консултант и счетоводител

 

Няма нерешими въпроси в социалните мрежи, нищо не е загубено, ако успеете да планирате разумно и да се доверите на правилните хора.

 

Вижте още...

Дали получих работата, която исках?

admin

Причини за наложени от Google наказания

admin

Здравословна храна – традиционна храна!

admin