Facebook маркетинг Маркетинг

Основи на дигиталния маркетинг

osnovno

Клиентите често се чудят къде да фокусират своите усилия, касаещи маркетинга, за да са сигурни, че ще достигнат до всички правилни цели. Ние сме ви подготвили 15 ключови неща, които смятаме, че трябва да имате предвид за вашия правилен дигиталния маркетинг, маркетинговите комуникации и брандинг стратегията.

Дигитален маркетинг

Пренастройте вашият уеб сайт, имейли и лендинг страници, за да може да достигнете до целевата ви аудитория.
1-go-mobile

1- Всички използват мобилни устройства.

Това вече е въпрос, за който не е нужно да се чудите, то е факт. С бързо нарастващото ползване на уебсайтовете и имейли през мобилни устройства, и все по-голямото закупуване на таблети и смартфони, които надхвърлят броя на закупените лаптопи, проектирането на „отзивчиви и адаптивни уебсайтове“ е направо задължително. Недейте да карате потребителите на мобилни устройства да се мъчат да видят и да разчетат съдържанието на сайта ви.

Съвсем наскоро и Google добавиха характеристиката “Mobile friendly” (подходящ за мобилни устройства) към резултатите за мобилни търсения, правейки нещата вече още по-необходими и важни за вас, налагайки да пригодите дигиталния си маркетинг и за мобилни устройства.

2-responsive-design2– Използвайте риспонсив графичен дизайн.

За по-лесно актуализиране на сайта, за удобство на потребителите и в полза на вашето SEO, ползвайте риспонсив дизайн. Независимо от начина, по който се вижда на различните размери на екраните – десктоп, лаптоп, таблет, фаблет и смартфон – същото съдържание се представя на всеки потребител, и то е оптимизирано за определения размер екран. 65% от имейлите днес се четат на мобилни устройства, затова времето за оптимизиране за мобилни устройства е сега. Това отнема малко време за кодиране и тестване, но имейлите също трябва да са адаптивни.

 

3-emails3- Поддържайте добре изработени имейли.

Според наскоро направени проучвания, изводът е че имейлите все още държат най-високото място по отношение на ROI ( степен на възвращаемост на инвестициите), така че има смисъл да направите имейл маркетинга един от вашите ключови канали. И все пак, уверете се, че предоставяте съдържание и оферта, която да отговаря на специфичната, определена публика. Бъдете сигурни, че вашите CTA (призиви към действие) са кристално ясни, и използвайте ефективно и вярно заглавие на темата. Също така тествайте и проследете леко различаващите се версии, за да подобрите вашата ROI за бъдещите кампании.

 

4-optimized-landing-pages4- Уверете се, че лендинг страниците ви са оптимизирани.

Може да имате страхотно съдържание – уебинари, инфографики, видеа – но бъдещите потребители може да се откажат от процеса на регистрация, след като веднъж попаднат на лендинг страницата ви. Нека кънтента ви да е опростен и в същото време да включва силни, подканящи причини защо потребителите да се регистрират. Позволете достъп за преглеждане на чест от съдържанието. Регистрацията трябва да е лесна, да жертвате изискването на някаква информация, за да намалите степента на броя отказали се от регистрация. И разбира се, оптимизирайте страницата за мобилни устройства, за да може лендинг страницата ви да е успешна.

  Възможноли е ефективно SEO без качествени обратни връзки?

 

5-seo5- Не пренебрегвайте SEO оптимизацията.

Google награждава сайта ви с висок рейтинг и ранг, ако той е актуален, бърз, изчерпателен, свеж и полезен. Публикувайте качествено, уникално съдържание, върху което си струва да кликнете. Направете одит на съдържанието ви и определете дали ключовите думи все още кореспондират с най-често ползваните в търсачките, които в момента се използват от вашата аудитория. И се уверете, че сайтът ви е оптимизиран за мобилни устройства, както и че вашата онсайт оптимизация е на ниво, тъй като Google дава преференции именно на такива сайтове.

Маркетингова комуникация

Създавайте силно съдържание, ангажиращи истории и обогатяващи разговори с вашите клиенти.

6-authentic-conversations6– Поддържайте автентични, човешки разговори.

Помните ли „перфектното съдържание” на Econ 1? Идеята е, че всеки на пазара има достъп до всичката съответна информация, от която има нужда, за да вземе своето решение. А сега, ето я и реалността: Клиентите използват търсачките и социалните медии, за да намерят всичко необходимо, което е нужно да знаят за вашата компания. Трябва да разработите план за социалните мрежи, за създаването на качествено съдържание и да комуникирате директно с клиентите. Публикувайте актуално съдържание, елиминирайте маркетинговия жаргон в начина ви на писане и бъдете готови да отговаряте на въпроси, когато те бъдат публикувани – правете това бързо и открито.

 

7-writing-talent7- Използвайте първокласни писателски таланти.

С нарастващата важност на маркетинговото съдържание като част от вашия цялостен маркетинг, има все по-голяма нужда от опитни и професионални копирайтъри. Потенциалните клиенти може да отделят от ценното си време, за да прочетат вашите публикации, блог постове или новини, така че, възнаградете ги и ги накарайте да се върнат отново на страницата ви – като им предоставите едно перфектно написано съдържание. Добре е да имате писател, който е извън вашата организация, който да проверява кънтента и да се уверява, че съдържанието е актуално и по същество.

  Стокова марка, стоков знак и опаковка на стоките

 

8-social-media8  – Адаптирайте се към непрестанно променящият се пейзаж на социалните мрежи.

Да, наистина изглежда така, сякаш всеки месец се появява нова платформа на социална медия, и тази тенденция едва ли ще се промени в скоро време. Ако добре познавате вашата публика, бъдете готови да създавате, да добавяте и да разпространявате съдържание – и след това активно да участвате онлайн – за да може да промотирате вашия бизнес, използвайки социалните медии. Например, ако имате изображения, които ще представляват интерес за вашите клиенти, помислете за споделянето им в Pinterest, Instagram, и Flickr. Ако имате видео клипове, споделете ги във Vbox7.com, YouTube, Vine или Vimeo.

 

9-content-marketing9- Изберете маркетингово съдържание, което сте сигурни, че ще създавате редовно.

Изборът е многоброен — уебинари, видео клипове, блог постове, инфографики и други — за създаването на интересно, ориентирано към публиката съдържание. Проучете внимателно видовете съдържание, за да разработите такова, което да е подходящо за вашата публика, и изберете тези видове, които вашите служители могат да развият във времето. Възложете задачата за създаване на кънтент на част от служителите ви, направете график и се уверете, че редовно споделяте съдържание в интернет пространството.

 

10-new-media10- Изпробвайте нови маркетингови пътища.

Не ограничавайте маркетинговите си стратегии само с вече отъпкани пътеки. Опитайте платени търсения в Google, Facebook, Instagram или LinkedIn ads. Пробвайте с директни имейли. Видео клипове, които разясняват нова характеристика. Онлайн проучване с подарък за участниците. Разширено присъствие на разговорите или пък нашумялата напоследък Нейтив реклама. Понякога единственият начин да разберете дали нещо работи е като опитате и тествате какви ще са резултатите.

Брандинг стратегия

Вдигнете нивото на вашата марка чрез постоянство, целенасоченост и персонализация.

11-critique-website

11- Прегледайте обстойно вашия уеб сайт.

Дори в тази ера на социални медии, вашият сайт все още трябва да е център на маркетинговите ви усилия – в даден момент, потенциалните клиенти ще дойдат на вашата страница. Дали тогава ще могат бързо да се ориентират и да кажат кои сте вие, какво правите и защо сте различни? Дали сайтът ви е оптимизиран за мобилни устройства? Дали има нужда от малко освежаване на дизайна? Има ли ясни пътеки за потребителите, за да се ангажират със съдържанието? Тествайте вашия сайт в тази посока и предприемете действия за актуализирането му, ако има нужда.

  Музикалните инструменти – маркетинг анализ, стратегии и прогнози

 

 

12-celeva-auditoria12-  Всичко се свежда до целевата аудитория.

Нека този процес е с актуална информация, имайте предвид настоящите варианти на вашите продукти или услуги и моментното състояние на вашия пазар. Писането, проектирането и разгръщането на дигиталния маркетинг трябва винаги да се фокусира върху адресирането на специфични предизвикателства от страна на потенциалните ви клиенти. Без добре проучени, внимателно разработени модели, вашият дигитален маркетинг може да не осъществи своята цел.

 

 

13-segment-audiences13- Персонализирайте и разделяйте на сегменти.

За имейлите и корпоративните информационни бюлетини, се опитайте да разделите вашият списък, за да сте сигурни, че съдържанието е насочено към определена група клиенти. По-персонализирането съдържание винаги се справя по-добре по отношение на ангажиране към реципиентите. Дори да създавате страхотно съдържание, то ще има малко или почти никакво влияние върху грешната публика. И се уверете, че вашият уеб сайт също така си взаимодейства по различните пътеки за съответните пазарни сегменти.

 
14-on-brand14- Уверете се, че всички части са проектирани добре и са свързани с марката.

Никога не се знае коя маркетингова част — някоя от страниците на сайта, PowerPoint слайд, мобилно приложение или пък страница от социална мрежа — ще бъде тази част, която ще привлече потенциалния клиент. Една заглавна страница, предоставяща награди или невероятно обяснително видео няма да помогнат, ако поддържащите материали изглеждат зле или не се съчетават с вашия бранд. Бъдете отдадени на добрия дизайн – чрез добре насочващи инструкции и силен, креативен екип.

 

 

15-sales-marketing15- Продажби, запознайте се с Маркетинга. Маркетинг, това са Продажби.

За да запазите позиционирането си ефективно и според вашите цели, има логика да поддържате връзка между маркетинговия екип и екип продажби, за да знаете за какви перспективи да мислите и да питате. Какви са най-последните ключови възражения, които са направени от потенциални клиенти? Как може маркетинговите части по-добре да помогнат на екип продажби да се справи с тези възражения? Споделете настоящите версии на маркетинговите части по отношение на тази област и използвайте това, което предлагат, за да включите данните, които получавате от тях, навсякъде, където е възможно.

 

Вижте още...

Стокова марка, стоков знак и опаковка на стоките

admin

Twitter наема водеща правна фирма да съди Илон Мъск за прекратяване на сделка за придобиване на стойност 44 милиарда долара

admin

Въпрос на приоритети: По какви признаци да изберем своя смарт часовник на ръката

admin