Свежо

От какви витамини се нуждаят жените?

Хранителните нужди на всеки отделен човек са различни. Има обаче някои витамини и минерали, от които жените се нуждаят повече, докато преминават през различните възрасти.

Жени на възраст под 40 години

По време на бременността жената ще има по-висока потребност от определени минерали и витамини за жени.

Йод

Йодът е от решаващо значение за здравословното развитие на мозъка на бебето по време на бременност.

Според национално проучване от 2012 г. на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), жените на възраст между 20 и 39 години са имали по-ниски нива на йод от всяка друга възрастова група в проучването.

Жените в тази възрастова група са най-склонни да забременеят. Препоръчителните хранителни добавки (RDA) от йод за тази възрастова група е 150 mcg.

Фолиева киселина

Фолиевата киселина е от съществено значение за жените, защото намалява риска от аномалии при раждане, особено аномалиите, които са свързани с гръбначния стълб и мозъка. Фолиевата киселина също така помага за създаването на червените кръвни клетки и подобрява храносмилането.

Бременните жени, както и тези, които могат да забременеят, могат да вземат добавки фолиева киселина. Жените на 18 и повече години, които не са бременни, се нуждаят от RDA 400 mcg на ден.

Жени на възраст от 41 до 50 години

  Най-доброто ръководство за избор на правилната официална рокля за лятна сватба

Желязо

Жените, които са в перименопауза, са изложени на по-висок риск от развитие на дефицит на желязо. Желязото е минерал, който е от съществено значение за репродуктивните органи и функции. Желязото е важно и за:

  • производството на енергия
  • заздравяването на рани
  • имунната функция
  • образуването на червените кръвни клетки
  • растежът и развитието

Нуждата от желязо за жените в тази възрастова група е 18 mg.

Калций и витамин D

С напредване на възрастта жените са изложени на повишен риск от развитие на остеопороза , което е състояние, което отслабва костите и увеличава риска от фрактури. Калцият и витамин D са от съществено значение за доброто здраве на костите.

RDA на витамин D за възрастни жени под 70-годишна възраст е 15 mcg. Същевременно RDA за калций е 1000 mg за жени на възраст от 19 до 50 години.

Жени на възраст от 51 до 60 години

Витамин В-6, В-12 и фолиева киселина

Жените на възраст над 50 години се нуждаят от повече витамини от група В, отколкото другите жени. Витамините от група В са от решаващо значение за цялостното здраве.

Витамин B-6 участва в над 100 известни ензимни реакции и е от съществено значение за имунното здраве. Витамин В-6, В-12 и фолиева киселина също помагат при:

  • производството на червени кръвни клетки
  • производството на енергия
  • белтъчният метаболизъм
  • когнитивното развитие
  • функцията на нервната система
  4 съвета за лятна визия с акцент върху бижутата

Изследванията също така показват, че витамините от група В могат да намалят риска от много състояния, които засягат по-често по-възрастните жени.

Според FNB от 10 до 30 процента от възрастните хора не получават достатъчно витамин В-12, защото не могат да го усвоят правилно. FNB препоръчва хората на възраст над 50 години да приемат добавки или да консумират повече храни, обогатени с витамин B-12, за да отговарят на техните RDA.

Калций и витамин D

Поради промени в нивата на хормоните, жените, които са в постменопауза, са изложени на още по-голям риск от развитие на остеопороза.

В проучване от 2013 г. с 36 282 жени в постменопауза в САЩ в продължение на 7 години, изследователите стигнаха до заключението, че жените, приемали добавки с калций и витамин D, може да са намалили риска от фрактура на тазобедрената става.

RDA на калций е 1200 mg за жени на възраст над 50 години.

Жени на възраст над 70 години

Витамин D

Витамин D е от съществено значение за здравето на костите и помага за поддържане на мускулната маса. С напредване на възрастта хората естествено започват да губят костна и мускулна маса. Хората на възраст над 70 години се нуждаят от повече витамин D, отколкото по-младите хора.

Вижте още...

Какво трябва да знаете, ако искате да стартирате самостоятелен бизнес: Съвети за начинаещи ресторантьори

admin

Многото приложения на кабелните стяжки: универсално решение за организация и безопасност

matalcore

Основни проблеми и техните симптоми при помпа-дюза на дизелов автомобил

admin