Свежо

Предпазни мерки: Как да съхраните състоянието на акумулатора при нередовна употреба на колата

Батерията изисква съответните грижи, за да ви служи дълго, но най-важното е автомобилът да е в движение

Поради една или друга причина, понякога се случва автомобилът ни да престоява повече време на паркинга, отколкото в движение. Наложително е да вземем необходимите предпазни мерки, особено ако не сме склонни непрекъснато да инвестираме в ново устройство.

Да, днес конкурентните цени на акумулаторите са предимство за нас, потребителите, но не е нужно да полагаме усилия в подкрепа на консуматорството, вместо да сторим обратното.     

Следвайте тези полезни съвети на професионалистите, за да поддържате акумулатора си в добро състояние:

Ако знаете, че ви предстои дълго отсъствие от града, при което колата ще остане в покой пред дома ви, значи може направо да свалите и приберете батерията, като я заредите и след това я оставите за съхранение при температура до около 30 градуса, и която не пада под нулата.

В зависимост от продължителността на този период, бихте могли да поддържате заряда през интервал от около 2 до 3 месеца.

Не позволявайте акумулаторът да престоява в помещения, където температурните градуси са в отрицателни стойности. Това означава, че ви предстои сигурна смяна! Той ще замръзне, може да се издуе и да се разрушат клетките в него.

Понякога се случва така, че да шофираме, но по-често на кратки разстояния. Трябва да бъдете подготвени и да зареждате устройството извън автомобила, отново с помощта на зарядно.

  Как да изберем перфектното боди за парти?

Вече ви е ясна целта: батерията трябва да е в заредено състояние, защото само така тя може да устои на времето и да се запази годна за употреба за достатъчно дълго време.

И един задължителен чек – изправна ли е напълно зарядната система на возилото? При включени консуматори тя трябва да е в допустимите граници от 13.80V – 14.40V. Ако тези данни не са налице, явно е наложителна намесата на специалист за отстраняване на повредата.

Изтичане на ток? Да, възможно е да се сблъскате и с този проблем. Над препоръчителните 50mA е знак за съществуваща пречка и е желателно да потърсите съдействие за разрешаването на казуса.

Разбира се, ако смятате, че в плановете ви влиза доста дълъг престой на автомобила, без вашето присъствие, може да помолите доверен съсед или приятел да припалва двигателя няколко пъти в седмицата.

Още по-хубаво би било, ако разполагате с гараж, където да приберете колата, като по този начин ще си спестите и редица други потенциални опасности. Когато възникне потребност да потърсите коректен партньор и доставчик на качествени акумулатори, посетете сайта на Dikar.

Вижте още...

Системи за видеонаблюдение

admin

Превръзки – задължителна принадлежност вкъщи и навън

admin

Всичко, което трябва да знаете, за да погасите кредит предсрочно

admin