Aкцент Свежо

Първи стъпки в Картинга

karting-starterИмате ли добър план, ученето на която и да е писта не е трудно. Трудното е да научите всяка нейна подробност отведнъж, може би дори е невъзможно. Мозъкът на повечето хора не е в състояние да възприема толкова много информация наведнъж. Така че имате нужда от стратегия при ученето.

Успешните състезатели обхождат трасето пеша, за да научат колкото се може повече за идеалната линия, наличието на неравности по пистата, или къде е безопазно да използвате пространства извън очертанията на трасето. Нека това ви стане вид рутина.

Ние препоръчваме да учите която и да е писта в следния ред:

 

  • Идеална линия
  • Изход от завоите
  • Заход за завоите

На първо място по важност е научаването на идеалната траектория, защото без това да ви е станало навик, ще ви е трудно да увеличите скоростта си. Работете върху намирането на тази линия като не забравяте, че на първо място по приоритет са завоите преди права, на второ – тези след права и на последно – свързващите завои. В началото започнете с късни епекси и точки на завиване. В последствие започнете да местите точката за заход малко по-рано с всяка изминала обиколка докато не усетите, че пистата не ви „стига” при изходите от кривите. След това я върнете отново малко по-напред.

  Рекламни проучвания

Следващо по важност действие е оптимизирането на скоростта ви при изходите на завоите. Това означава да се стремите да ускорявате все по-рано и по-рано. Целта ви е да стъпите на правата с възможно най-високата скорост. Запомнете, че там изпреварванията са много по-лесни, следователно трябва да направите всичко по силите си, за да сте максимално бързи на именно тези места.

Следващата ви стъпка се състои в това да опитвате да влизате в завоите колкото е възможно по-бързо, но и също така да запазите тази скорост. Ще трябва да намалите в случай, че това започне да се отразява негативно на излизането ви към някой прав участък. Скоростта на излизане от завой преди права винаги има превес и определя тази, с която влизате в него.

Ходенето пеша по дадена писта с цел научаване трябва непременно да го практикувате, независимо колко пъти сте карали на нея. Някои подробности от трасето като например отправни точки или неравности могат да бъдат забелязани единствено ако минете с темпото на пешеходец. Някои пилоти обхождат пистата единствено, ако никога преди не са карали на нея и повече не го правят. Ние смятаме, че е не по-малко, ако не и по-важно да я обиколите пеша, след като вече сте карали. Така ще затвърдите всичко онова, което сте видяли с висока скорост, но по такъв начин, че да се запечата в съзнанието ви.

  Съвети за избор на сюжет на картина

Вижте още...

Нетрадиционен букет от сини рози

admin

Дървените беседки и навеси: Уют и комфорт за всеки сезон

admin

Как да изберем перфектната тоалетна чиния

admin