Свежо

Смяна на дисплей за iPhone – мисия възможна само за оторизирани сервизи?

смяна на дисплей за iPhone Бургас

Малките сервизни компаннии смятат, че от Епъл се стремят да вземат контрол над целия ремонтен процес на вторичния пазар.

смяна на дисплей за iPhone БургасСлед новината, че най-новата версия на IOS може да счупи телефоните, чиито дисплеи не са оргиналните на iPhone, фирмите за ремонт на телефони се сблъскват и с друг проблем: Дори да сложат оригинален дисплей за iPhone 8, 8 plus или X, то той вече няма да може да променя яркостта си автоматично. Но ако някои от оторизираните партньори на гигантът извърши подмяната на същия дисплей – няма никакъв проблем! Всичко работи!

Специалистите от GSM Сервиз Бургас развенчаха някои от митовете, пуснати  по интернет като ни информираха, че все още ремонта на iPhone телефоните не е възпорепятстван. При тях огромен процент от клиентите им са собственици на Apple устройства, което е и причината те да са наясно с последните новини около бранда. При нужда от сервизни услуги, смяна на дисплей/ стъкло, не се колебайте да потърсите тяхната професионална помощ!

Освен от GSM сервиз Бургас, събрахме информация и от други представители на бранша. Мнението на хората, възползващи се от ремонтни услуги на вторичния пазар за телефони потвърдждават, че има належащо усложнение в тези устройства. Изглежда този проблем се среща при телефони с действаща ios операционна система 11.1, 11.2 и 11.3, което ни навежда на мисълта, че вероятно той датира от пускането на последната „партида“ iPhone-и през есента. Сервизните компании потвърждават, че дори размяната на два екрана на чисто нови iPhone телефони довежат до това светлинния сензор да спре да работи, без дори да е компрометирана здравината на самите диспелйни тъч панели. Експериментът показва, че сензорът бива деактивиран по време на процеса на reboot.

  Защо носенето на кежуал костюм е водеща ежегодна тенденция в модата?

Бъг или нова функция?

Съществува дебат по темата дали това всъщност е бъг или е възможно да е нова функция. Първоначалното обвързване на хардуер със софтуер при Apple беше при пускането на Тouch ID на iPhone 5S. Специалистите по ремонт на телефони бързо откриха, че смяната на развален сензор за пръстов отпечатък подменен с нов такъв, ще деактивира touch ID функцията. Това бе и основната причина за нашумялата „Грешка 53“ (Error 53), която повали телефони с неработещ сензор. От Apple заявиха, че преоверката по сигурността довела до error 53 би следвало да бъде достъпна само на територията на завода за сглобяване на устройствата. Така те поправили този бъг като деактивирали тестово състояние на телфона по време на преоцеса на възстановяване.

От Apple се аргументираха, че това „заключване“ на опцията за пръстов отпечатък е направено с цел сигурност и защита. Същата технология бива използвана за iPhone X и отключването със сканиране на лицето (т.нар Face ID). Някои от техниците от независимите сервизи за iPhone, с които говорихме, заявиха, че не вярват на това, което технологичният гигант обявява. Според тях, това са първите стъпки от прилагането на новата стратегия на Епъл, с която те ще успеят да вземат контрол над целия ремонтен процес на вторичния пазар.

Смяната на дисплей – мисия невъзможна?

Когато от Apple сменят Touch ID или Face ID сензор, те използват технология наречена „Horizon”, която , най-просто казано, информира телфона ви, че всички налични части си принадлежат една към друга. От технологичната компания са започнали доставката на машините за ремонт на iPhone (доставени около 400 само за миналата година) като те биват пренасочвани към някои от 4800-те оторизирани сервизни центрове на Apple по света. Това от  своя страна оставя на тъмно огромен брой от други оторизирани сервизни компании, както и по-малките индивидуални сервизи за ремонт на телефони.

  5 идеи за подарък за мъжа до вас – на море и в планината

Но каква е връзката с подмяната на два идентични екрана на работещи телефони iPhone и незасегнат от ремонта сензор? „ Ако трябва да съм честен, това беше очаквано след като излезе модел 5s на пазара“ – споделя ни един от сервизните експерти, с които разговаряхме. Той също така ни разказа, че ремонтите и бъговете, свързани със сензора за подсветка на тъч екрана били представени преди време като „тест“ от Епъл. Идеята била да установят дали ще успеят да свържат хардуер и софтуер, както и нарушения, които биха настъпили, ако се извършва поправка извън мрежата от сервизи на Apple. От няколко сервизни фирми изразиха притеснение относно ситуацията и, че не е изключено клиентите да се връщат недоволни от услугата, а това да им създаде и неприятни ситуации. С надежда, хората от тази гилдия се надяват, че от Apple ще адресират проблема, така както се е случило преди време с Error 53. Те също споделят, че не е изключена вероятността от Епъл да нарочно да се опитват да съботират ремонтите по смяна на стъкло на iPhone на вторичния пазар.

Имайки предвид, че смяната на счупен дисплей на iPhone и смяна на стъкло на iPhone са едни от най-честите причини за ремонт, това значи, че стотици хилдя телефони по света ще усетят промяната. Специалистите споделят притеснени, че оттук нататък, макар и да използват оригинални части за iPhone, това няма да спре клиентите да се върнат и да изискат въпросният сезнор да бъде поправен, но какво може да се направи когато точно от Apple са тези, които налагат ограничението в ремонта. Средно на месец, за смяна на дисплей на iPhone в сервизите получават между 80 и 100 телефона от марката.

  Важен ли е уеб дизайнът за успеха на вашето ново бизнес начинание?

В Щатите въпросът за „правото за поправка“ е гореща и много наболяла тема, тъй като Федералната Тъговска Комисия се обяви срещу ремонтната дейност на мобилните телфони Айфон от трети страни. В щата Калифорния се търси решение по темата, което да бъде представено на засегнатите компании, както и да направи процесите по ремонт на iPhone по-лесни и достъпни за потребителите.

Тема в развитие

„Заключването“ на възможността за ремонт на Touch ID и Face ID от Apple обясняват като мярка за контрол на качеството върху компонентите, предоставени от трети страни. Неприятностите не са само за хората от бизнеса, а и за потребителите, които вече няма да имат свободата сами да решат в кой сервизен център са занесат телефоните си за смяна на екран. Не бива да пропускаме и фактът, че ремонт на Айфон с оригинални част в частен сервиз би струвал в пъти по-малко, отлкото в оторизиран сервиз на марката. Това много често е причината и потребителите да се насочват към по-малки фирми за сервиз на телефони. От Епъл все още нямат ново становище по темата, но се очкава изявление от тях в най-скоро време.

Вижте още...

Изискванията, на които трябва да отговаря всяко работно облекло

admin

Как професионалните преводачи могат да гарантират точността на медицинския превод

matalcore

Прецизна топлина и охлаждане: Вентилаторни конвектори за идеален климат във Вашия дом

admin