Свежо

Какво трябва да знаете за инструментите за ремонт на апартаменти.

Какви инструменти ще са нужни за най-непретенциозния ремонт на апартамента „направи си сам“. Ако искате да направите сами ремонт на апартамента и обхватът на работата е приблизително ясен – най-простите козметични ремонти. Тапет, боя и други избрани довършителни материали. Какво остава да започнете да ремонтирате апартамента? Необходими са инструменти, а вкъщи има само резачки за тел и чук. Изборът в магазините е огромен. Цените са много различни. Какво наистина е необходимо за козметичен ремонт на апартамент, ако просто искате леко да обновите собствения си дом? И как да разберете дали утре евтино закупен инструмент ще се счупи? Няколко съвета какво ви е нужно.

За шпакловка, когато избирате метални шпатули, обърнете внимание дали върху тях има грес. Ако има, това означава, че инструментът е направен не от неръждаема стомана, а от желязо с лъскаво покритие. Качеството на такава метална шпатула е забележимо по-лошо и тя не служи дълго време. За ремонти, дори козметични се изисква набор от шпатули – от големи до малки.

 Строителен телбод. Много по-удобно е да извършвате много видове работа с телбод, отколкото с чук. Телбодът се използва по-специално за закрепване на картон, фолио, тапицерия от тъкани и други доста тънки материали. Но не купувайте съмнителни скоби за марков телбод. Марковите консумативи няма да ръждясват, тъй като са изработени от неръждаема стомана или поцинковани.

  Онлайн магазините са като сбъдната мечта

 Отвертки, за отвертките е важен плътният контакт на дръжката с дланта, в противен случай не можете да избегнете мазоли. На дръжката на отвертката са желателни гумени вложки. Но ако със сигурност знаете, че ще трябва да работите с отвертка в химически агресивна среда, тогава ще трябва да се примирите с изцяло пластмасова дръжка. Във всеки случай удобна характеристика на отвертката е магнетизираният връх.

 Ролката за боядисване може да позволи висококачествена обработка на големи площи за кратък период от време. Валяка за боядисване на тавана е необходим не по-широк от 20 – 30 см. Голям инструмент ще абсорбира повече боя и ще ви стане неудобно постоянно да го повдигате. Повечето ролкови са залепени. Такива ролки не са много издръжливи, тъй като такива бои и лакове бързо унищожават лепилото. Има и плюсове. Производственият процес е прост, така че тези ролки не са скъпи. Подходящ за еднократна работа, като правило се шият кожуси за универсални, професионални, предни и специални ролки. Ако е необходимо, те се заменят с нови и продължават по-дълго.

 Винтоверта е друг важен инструмент. По-добре е да закупите винтоверт от известна компания и да получите висококачествени инструменти, отколкото да купите евтин продукт и след месец, след като не сте завършили ремонта да отидете в магазина за нов. С висок въртящ момент отвертките не само ще ви позволят да завиете винтове, но можете и да пробивате твърди материали. Най-скъпите отвертки, които се използват от професионалисти, имат въртящ момент до 130 Nm. За домашна употреба е достатъчна отвертка с въртящ момент от 10-15 Nm. Това ще помогне, за да затегнете винтовете и самонарезните винтове. За да изберете правилната скорост на отвертката, от която се нуждаете, трябва да определите как ще използвате отвертката. Ако основната задача е завинтване, тогава е достатъчна скорост, равна на 400 – 500 оборота в минута. Ако искате да използвате отвертка като инструмент за пробиване, изберете скорост от 1200-1400 оборота в минута. Важен елемент на отвертката е скоростната кутия. От него зависи ъгловата скорост на въртене на работния вал. За затягане на винтовете са необходими около 500 оборота в минута, пробиването изисква 1300 до 1500 оборота в минута. Когато купувате отвертка, е важно да я изпробвате. Инструментът трябва да лежи удобно в ръката ви и да не е твърде тежък. Ако дръжката на отвертката е в центъра на тежестта, тогава ръката ще уморява по-малко. Когато ремонтирате апартамент, можете да помислите за интериорен дизайн, особено за декориране на детска стая.

  Подаръци за всеки повод: Открийте точния жест, когато искате да кажете „Благодаря“

Вижте още...

Смяна на дисплей за iPhone – мисия възможна само за оторизирани сервизи?

admin

5 идеи за подарък за мъжа до вас – на море и в планината

admin

Многото приложения на кабелните стяжки: универсално решение за организация и безопасност

matalcore