Aкцент

Как да се молим пред иконата

Повечето хора са на мнение, че няма значение на кой светец се молим, основното е вярата да идва от чисто сърце. Доводите за тези вярвания са, че човек не изрича своите молитвени думи към самата иконата, а към светеца, който е изобразен на нея.

Вероятно обаче знаете, че съществуват определени правила, свързани с процеса на молитва, които трябва да се спазват, ако искате молитвите ви да бъдат чути и желанията ви изпълнени.

За да привлечете Божията благословия, трябва да застанете пред иконата с примирение и съзнание, изчистено от негативните мисли. Също така и стойката ви трябва да е възможно най-изправена.

След като изречете молитвата си, трябва да целунете образа на светеца. Вярва се, че по този начин човек изразява уважение към Бога. След това трябва е редно да се прекръстите точно три пъти. Възможно е също така и да запалите свещи, но това само ако имате такова желание, иначе не е задължително.

Докато молите Господ за помощ, мислите ви трябва да са светли. Простете на всички хора, които са ви нанесли обиди през живота ви и изчистете съзнанието си от негативизма.

Икони с Дева Мария

Когато на човек му предстои да важна и отговорна работа, иконата на Дева Мария ще го подкрепи. Препоръчително е да поставите такава икона у дома, срещу вратата, така че да може Дева Мария да „вижда“ очите на всички хора, които влизат в стаята.

  Тенденции за успех в строителната индустрия

Също така, преди да поставите иконата на стената, е добре да прочетете молебен. След известно време ще забележите, че хората, чиито мисли са зли, са спрели да ви посещават.

Семейство, което се моли на иконите, на които е изобразена светицата, може да бъде сигурно, че то е защитено от лошите хора. Ако имате проблеми с шефовете си, тогава вмете иконата на Дева Мария  със себе си на работа. Тя ще може да ви предпази от кавги и служебни проблеми.

Вижте още...

Как дазчисляваме месечните вноски по кредита

admin

Здравословна храна – традиционна храна!

admin

Какво е кредит и каква е връзката му със заемите?

admin