Aкцент Google макетинг Маркетинг

SEO АНАЛИЗ НА СЪСТОЯНИЕТО

google-reklama

Всеки който  бизнеса му е пряко или индиректно зависим от интернет, рано или късно  се замисля какво ли прави конкуренцията в кибер пространството и как мога да разбера.  Не е апокрифна информация, че вече лесно може да спайваш конкуренцията и нейните стъпки в оптимизацията.

Ето малко полезни съвети:

Проверете входящи линкове към конкурентите

Можете да проверите за линкове към конкурентен сайт в Google така: link:сайт-на-конкурента.com. Но така няма да се видят всички линкове, защото Google не поощрява анализи, които могат да се ползват за манипулиране на резултатите от търсенето.

За да се проверят входящите линкове към сайтове на конкурентите или към вашия собствен може да използвате opensiteexplorer.com. Този сайт се заплаща, но може да се правят и по 3 безплатни проверки на ден. Услугата е поддържана от MOZ. Компанията предлага и тулбар за вашия браузер, който при разглеждане на сайт  показва броя линкове, тайтъли, ключови думи, къде е хостнат сайтът и много друга важна SEO информация.

Може също да се използва Ahrefs.com, MajesticSEO.com. Тези услуги са платени, но дават много допълнителна информация – от кои ключови думи са връзките, дали са DoFollow или NoFollow, от изображения или текст са тези връзки. Информацията за входящите линкове към сайтовете на конкурентите ще ви даде възможност да изградите по-ефективна стратегия за своя сайт.

  Строителство в градска среда

seo-analiz-kapereПроверете своя PageRank

PageRank е запазена марка на Google и е алгоритъм, който определя ранга на всяка страница. Изчислява се на базата на качеството и количеството на входящите връзки към даден сайт или страница. Той може да има стойност между 0 и 10 и се обновява на около 3 месеца. Въпреки че сам по себе си не определя позицията на сайта при класирането, по-високият PageRank (PR) е показателен за престижа на един сайт.

Ако един сайт има висок PageRank, това може да означава, че много други сайтове са му гласували доверие, като са поставили линк към него. Това е основен фактор за висок рейтинг в търсачките, но е възможно и сайт с нисък PR да се класира добре.

Може да се провери PR на дадена страница на сайт www.prchecker.info или с допълнително разширение (toolbar) за вашия браузер (като например PageRank Status).

Вижте още...

Как се развива Fintech?

admin

Броят на нишките в плата- какво значат?

admin

Какво е локално търсене?

admin