Актуално

Колко надеждни са различните видове брави за врати

Вероятно повечето от вас се досещат, че различните брави за врати са категоризирани на класове на сигурност, по отношение на това колко лесно биха могли да бъдат преодолени при взлом. Така потребителите лесно могат да се ориентират какъв точно вид брава да изберат, според конкретните нужди и определения бюджет. Също така, при евентуални колебания, може да се консултирате със специалистите, които работят в областта на ключарските услуги.

Ето и според нивото си на сигурност какви могат да бъдат съвременните брави:

1-ви клас брави

Това са най-популярните и най-често срещаните серийни брави, снабдени с болтов механизъм. Те не могат да се нарекат най- надеждната защита срещу крадци и е по-добре да не ги избирате за защита на входната си врата, защото дори един съвсем прохождащ в занаята крадец ще се справи с такава брава за има-няма 5 минути.

2-ри клас брави

Тази брава определено е по-надеждна и силна от предходната, но все още не е съвсем надеждна защита. Един опитен крадец се нуждае от около 10 минути, за да я отвори, но едва ли неопитният ще би се справил лесно с нея.

3-ти клас брави

Този вид брави са добра защита за входната врата на дома, защото дори на един професионален крадец ще са необходими минимум 20 минути, за да я отвори. А това е достатъчно дълъг период от време, през който е почти невъзможно крадецът да остане незабелязан.

  Предизвикателства при придържането към ISO 9001 стандарт – разходи и ресурси

4-ти клас брави

Този клас обхваща най-здравите и надеждни брави, които са доста трудни за отваряне. Дори на най-добрите спецове ще са необходими най-малко 30 минути време за да ги преодолеят, и то при наличието на специални инструменти.

Когато правите избор на брава, е добре да знаете, че класът на безопасност следва да бъде посочен от производителя. За да не сгрешите при избора може да потърсите помощ от специалисти, предлагащи ключарски услуги. Хубаво е също да знаете, че при избора на брава трябва да се има предвид и самия дизайн на вратата – например каква е дебелината на стоманените листове на рамката и други специфики.

Източник: https://kluchar24.com/

Вижте още...

Предимства при плащането с кредитна карта

admin

За щастливо и весело детство, подарете на детето си акумулаторна кола!

admin

Различни видове щори и техните предимства

matalcore