Маркетинг

Музикалните инструменти – маркетинг анализ, стратегии и прогнози

music-instruments-graphic-ai-cover

Страшно заглавие, не се плашете, самият текст обяснява органичната връзка между музикалните инструменти и човека, и музикалните инструменти, които виждаме в музикалните магазини, в онлайн-магазините за музикални инструменти. Произходът на музиката и музикалните инструменти датира от праисторически времена. Те са се развивали при всяка човешка стъпка, напред от онези времена насетне

Музиката днес е процъфтяваща професия сега и правенето на музикални инструменти, за да се погрижат за нуждите й, е доходен бизнес. Както музиката е силно повлияна от културата, материалите използвани за изработката на инструментите също са различни. След пускането на пазара на музикалните инструменти на пазарен принцип, културна концепция беше сведена до това да доставят приложни стандартизирани продукти за музикалната индустрия.

Музикални инструменти са категоризирани според системата Horbostel-Sachs, широко използван от специалисти по звука и от етномузиколози. Тази система категоризира музикални инструменти като: мембранофони (ударни), идиофон (ударни), аерофони (духови), кордофони (струнни) и електрофони (електронни), които са разделени на много повече подгрупи. С търговска цел, музикалните инструменти са сегментирани въз основа на продуктовата база, която включва пиана, китара, дигитални кийборди, барабани, електронно оборудване и духови инструменти.

Пазарът на музикални инструменти обикновено е обслужващ за музикални ценители, професионални музиканти, училищни състави, местни групи и т.н., освен сегментната ниша за аматьори. Точно в тази ниша се наблюдава прилив напоследък. Все повече  повече хора приемат музиката като професионален ангажимент, за отдих или извънработна дейност. Различни музикални вкусове влияят на техните възможности за избор на музикален инструмент. Движещите фактори за следващите тези интереси са увеличаващите се нива на разполагаемия доход на потребителите, което прави възможно харченето на пари за тези инструменти.

  Twitter наема водеща правна фирма да съди Илон Мъск за прекратяване на сделка за придобиване на стойност 44 милиарда долара

От друга страна, не всички потребители считат, че е от съществено значение да притежават музикални инструменти. Високите разходи са били направени за направата на марково и качествено музикално оборудване, което прави много музикални инструменти скъпи за закупуване от заинтересовани потребители с ограничени доходи. Също така, слабите маркетингови дейности за музикални продукти не успяват да повлияят на потенциалните потребители. Това възпира пазара на инструменти от постигане на пълния си потенциал. Независимо от това, с увеличаване на електронната търговия, на световния пазар на музикални инструменти се усеща растеж на онлайн търговията на дребно. Много производители са приели онлайн подход, за да се погрижат за по-широка потребителска база от изискваща разнообразие и лекота при изпълнение на покупката.

Източник: https://musicshopbg.com

Вижте още...

Трудна ли е уеб разработката? Какво трябва да знаят начинаещите

admin

Важността на ключовите думи в оптимизацията

admin

Какво е хеджингова сделка

admin