Свежо

Неща, които да махнете от банята

Разчистване на банята: търсене на нови места за съхранение на козметика, допълнителни кърпи и домакински принадлежности.

Козметични продукти

Често срещана грешка е съхраняването на декоративна и бяла козметика в банята. Поради високата температура и постоянната влажност на въздуха бактериите се размножават по-бързо и срокът на годност на козметичните продукти намалява. В резултат на това по кожата могат да се появят алергични реакции и обриви.

Къде да прибера

Идеалният вариант е да организирате тоалетка в спалнята. Гримът по принцип се прави най-добре при естествена светлина, а козметиката ще се съхранява толкова дълго, колкото трябва. Ако няма място до леглото, поставете средствата в преносим калъф с огледало.

Допълнителни кърпи

Ако в апартамента живеят много хора, в банята бързо се натрупва огромно количество кърпи. Понякога те дори не напускат банята, просто циркулират между пералнята и отопляемия държач за кърпи. Резултатът е визуален шум и объркване коя кърпа коя е и коя е чиста.

Къде да прибера

Оставете минимален комплект кърпи в банята (например по една за всеки член на семейството), а останалите съхранявайте в дрешника за бельо в друга стая.

Запаси

Огромни опаковки с ролки тоалетна хартия, пликове с пасти и четки за зъби, закупени на разпродажба, нови шампоани – извадете всички консумативи от малката баня. Те претрупват стаята и просто изглеждат разхвърляни.

  Прецизна топлина и охлаждане: Вентилаторни конвектори за идеален климат във Вашия дом

Къде да отнеса

Със сигурност за домакински стоки има рафт  в килера, в кухнята, в спалнята или на изолираната лоджия. На пръв поглед това са необичайни места за съхранение на такива предмети, но бързо ще свикнете и банята забележимо ще се разтовари.

Кофи, мопове, препарати

В малка баня  най-често няма място, където безпроблемно могат да се поставят големи почистващи предмети. В резултат всичко това е някъде в ъгъла на видно място, разрушавайки чувството за ред.

Къде да отнеса

Най-добре е да съхранявате такива предмети в специален килер в коридора или на балкона.

Вижте още...

Основните услуги на консултант и счетоводител

admin

Котли на пелети – най-добрата алтернатива за отопление

admin

Дървените беседки и навеси: Уют и комфорт за всеки сезон

admin