Свежо

Основни аксесоари при музикално обучение

Понякога не е достатъчно просто да си купите китарата и да започнете да се обучавате на нея. Трябват ви и адекватните аксесоари, които още в началото ще поставят основите за правилното обучение и превръщането ви в добър музикант – особено важи за младите музиканти. Ето списък със задължителни аксесоари за ранно обучение на музикален инструмент – те варират според инструмента.

Първото нещо, което ще ви трябва, е правилен начин да се научите да свирите във време. Практикуването с метроном (онова тик-такащо нещо)  ви помага да се научите да го правите по-бързо и по-точно. Има страхотни безплатни приложения за вашия смартфон, но ако търсите физически метроном, отивате в сферата на професионалното отношение – независимо от нивото ви. Новото на пазара е наистина страхотно – голям дисплей, лесно поставяне за удобство спрямо инструмента и разположението на крака и ръце. Новите метрономи на пазара предлагат уникална функция: вместо да чувате удара, вие го усещате!

Тунер – по същия начин като метронома. Вместо да ползвате телефона си с инсталирано приложение, можете да изберете подходящ тунер за инструмента ви, който ще ви върши много повече работа в репетиционна, на сцена, и на други места, където ще се наложи да свирите.

Стойка за ноти, тук вариациите не са много големи. Искате ли да ставате музикант, няма как да не дойде време да учите нотите и изкуството на солфежа. Една качествена стойка идва точно на време и на място, за да започнете да учите нотите и постепенно с усвояване на материала, нотното писмо пред вас да става все по-сложно.

  Кои са най-важните фактори, на които да обърнете внимание при избор на парник?

Слушалки за упражняване и когато не е много удачно. Сред вицовете за музиканти, най-много са тези за домашно свирещите такива. Затова решението за домашна среда е, когато има пречки, да се свири със слушалки на уши, в които да чувате инструмента си. Трябва да знаете, че е удачно да си намерите качествени слушалки защото с тях няма да губите толкова много от заглушаване на инструмента, а ще чувате всички, което свирите и упражнявате в този момент.

Вижте още...

За пълноценен сън и усмивка всеки ден: Осигурете си комфорт от ново измерение

admin

Комфортен хотел за зимна почивка

admin

Помощ от психотерапевт: Как да противодействаме на паник атаки?

admin