Актуално

Отваряне на транспортна компания от нулата. Как да отворите транспортна фирма

Транспортната компания е най-печелившият и надежден бизнес. Търсенето на услуги за превоз на товари непрекъснато нараства, така че това ще донесе високи стабилни печалби. Преди да започне транспортна компания от нулата, начинаещ предприемач трябва внимателно да проучи тази област и да се запознае с всички нюанси на този бизнес.

Срок за подаване на искане за възстановяване на ДДС от ЕС

Видове компании

Преди да изготвите бизнес план за транспортна компания и да започнете да го прилагате, първо трябва да вземете решение за посоката на дейност.

Има няколко вида транспортни компании:

Организации, които доставят малки товари в един и същи град;

Фирми, които доставят стоки до складове, магазини и др. В същото време те могат да транспортират стоки както на територията на нашата страна, така и в близкото чужбина;

Групажни превози на товари. За тези цели се използват автомобилни влакове, които извършват превоз на товари до различни страни;

Фирми, които работят с индустриални предприятия . Те транспортират различни видове стоки в рамките на страната. За това се използват самосвали, трактори и друго оборудване;

Посреднически фирми. Тъй като такива организации нямат собствен транспорт, те търсят фирма превозвач, изготвяща всички необходими придружаващи документи и финансови компоненти.

Регистрация на дейност

Ако решите да отворите транспортна компания за превоз на товари, на първо място, вземете решение за формата на правене на бизнес. Най-често стартиращите предприемачи са регистрирани като индивидуален предприемач или ЕООД или ООД.

  Избелване на зъби – кой метод е най-ефективен?

Ако говорим за формата на данъчно облагане, най -добрият вариант е UTII. Основното му предимство е, че в този случай можете да свържете до 20 превозни средства за работа. За индивидуален предприемач най-благоприятната форма на данъчно облагане е ЗКПО.

За посредниците е по-добре да изберете опростен данък. Преди да отворите транспортна компания и да вземете окончателното решение за формата на правене на бизнес, внимателно обмислете всички характеристики на бъдещите й дейности.

Друг важен момент е тази банкова сметка. Това важи особено за онези предприемачи, които отварят компания в дългосрочен план. Много клиенти предпочитат да работят по банков път, така че ако нямате банкова сметка, може да загубите големи клиенти.

Бизнес предимства и недостатъци

Някои новодошли се опитват да увеличат рентабилността на бизнеса на етапа на формиране, чрез дъмпинг, тоест значително намаляват цените на услугите. Разбира се, тяхното търсене веднага се увеличава, тъй като за клиентите е много по-изгодно да работят с нова компания, отколкото с нейните конкуренти. Но в този случай финансовите разходи се увеличават значително и това може да доведе компанията до фалит.

За да се намалят разходите за превоз на товари, трябва да се предприемат следните действия:

Заменете лекотоварните превозни средства с тежкотоварни;

Определете ограничения за закупуване на горива и смазочни материали;

  Грижата за автомобила е на първо място

Не изпращайте полупразни коли в полет;

Купете си собствен мотокар, за да избегнете престой.

Ясният контрол върху разходването на средства и компетентната организация на всички бизнес процеси на транспортната компания ще ви помогнат значително да намалите цената на услугите. Това значително ще увеличи нивото на рентабилност на бизнеса.

Може би всеки нает служител един ден започва да мисли за стартиране на собствен бизнес . В момента, въпреки очевидното насищане на пазарите, все още има вратички, чрез които можете да отворите и успешно да развиете бизнеса си. Но в коя посока да поемете? Какво е обещаващо днес и кое не? В нашия материал бихме искали да ви разкажем как да отворите логистична компания.

Вижте още...

Как да обслужваме качествено автомобила си

admin

Предимствата на онлайн бизнеса

matalcore

Как лазерната епилация може да помогне срещу врастнали косми

matalcore