Актуално

Предимства при плащането с кредитна карта

Основното предимство на плащането с кредитна карта е, че не е необходимо да изплащате парите веднага.

Вероятно притежавате една или повече от тези карти и не ги използвате толкова добре, колкото бихте могли, поради липса на знания или поради липса на информация. Ето защо ви препоръчваме да се запознаете с предимствата на кредитната карта:

Основното предимство на плащането с кредитна карта е, че не изплащате парите веднага. Това е финансов продукт, който позволява разсрочено или финансирано плащане в замяна на определен лихвен процент. Купувате сега, дори да нямате пари в сметката си, и плащате по-късно, винаги според условията, които сте подписали с банката си.

Допълнителна застраховка. Друго предимство на кредитната карта е, че тя обикновено включва различни видове застраховки в зависимост от банката издател и картата. Най-разпространените са туристическите застраховки, които обикновено покриват медицински разходи, багаж и самото пътуване.

Глобално приемане. Кредитните карти могат да се използват навсякъде по света. Така че можете да плащате по всяко време и навсякъде.

Големият недостатък на кредитните карти на повечето банки е, че трябва да плащате всякакви такси.

Какви са основните недостатъци на кредитната карта в това отношение?

Изпадане в разточителство или ненужни покупки. Тъй като нямате пряк контрол върху парите си, е възможно да похарчите прекалено много или да си купите неща, от които нямате нужда.

  Дигитален портал дава ценна информация за здравето

Винаги да имате налични средства, дори и да са на кредит, може да ви накара да не се замисляте за покупките си и да направите цената малко по-незначителна, отколкото когато плащате в брой.

Повече такси и налози. Големият недостатък на повечето банкови кредитни карти е, че трябва да плащате всякакви такси: за издаване, за подновяване, за прехвърляне на средства и дори за теглене от банкомат.

Надяваме се, че тази статия ви е разяснила основните предимства и недостатъци на кредитните карти и че ще ви помогне да използвате по-добре това много разпространено платежно средство.

Вижте още...

Онлайн кредит – огромно облекчение за жителите на по-малките населени места

admin

Сравнение на сензора на камерата при Xiaomi 12 Pro и Google Pixel 4

admin

Чуждестранните инвеститори в Украйна – подготвени за най-лошото

admin