Свежо

Предпазни мерки: Как да съхраните състоянието на акумулатора при нередовна употреба на колата

Батерията изисква съответните грижи, за да ви служи дълго, но най-важното е автомобилът да е в движение

Поради една или друга причина, понякога се случва автомобилът ни да престоява повече време на паркинга, отколкото в движение. Наложително е да вземем необходимите предпазни мерки, особено ако не сме склонни непрекъснато да инвестираме в ново устройство.

Да, днес конкурентните цени на акумулаторите са предимство за нас, потребителите, но не е нужно да полагаме усилия в подкрепа на консуматорството, вместо да сторим обратното.     

Следвайте тези полезни съвети на професионалистите, за да поддържате акумулатора си в добро състояние:

Ако знаете, че ви предстои дълго отсъствие от града, при което колата ще остане в покой пред дома ви, значи може направо да свалите и приберете батерията, като я заредите и след това я оставите за съхранение при температура до около 30 градуса, и която не пада под нулата.

В зависимост от продължителността на този период, бихте могли да поддържате заряда през интервал от около 2 до 3 месеца.

Не позволявайте акумулаторът да престоява в помещения, където температурните градуси са в отрицателни стойности. Това означава, че ви предстои сигурна смяна! Той ще замръзне, може да се издуе и да се разрушат клетките в него.

Понякога се случва така, че да шофираме, но по-често на кратки разстояния. Трябва да бъдете подготвени и да зареждате устройството извън автомобила, отново с помощта на зарядно.

  Модата на цветята и цветистите принтове

Вече ви е ясна целта: батерията трябва да е в заредено състояние, защото само така тя може да устои на времето и да се запази годна за употреба за достатъчно дълго време.

И един задължителен чек – изправна ли е напълно зарядната система на возилото? При включени консуматори тя трябва да е в допустимите граници от 13.80V – 14.40V. Ако тези данни не са налице, явно е наложителна намесата на специалист за отстраняване на повредата.

Изтичане на ток? Да, възможно е да се сблъскате и с този проблем. Над препоръчителните 50mA е знак за съществуваща пречка и е желателно да потърсите съдействие за разрешаването на казуса.

Разбира се, ако смятате, че в плановете ви влиза доста дълъг престой на автомобила, без вашето присъствие, може да помолите доверен съсед или приятел да припалва двигателя няколко пъти в седмицата.

Още по-хубаво би било, ако разполагате с гараж, където да приберете колата, като по този начин ще си спестите и редица други потенциални опасности. Когато възникне потребност да потърсите коректен партньор и доставчик на качествени акумулатори, посетете сайта на Dikar.

Вижте още...

Съвети за избор на сюжет на картина

admin

Мога ли да получа кредит, ако имам парични проблеми?

admin

Подаръци за всеки повод: Открийте точния жест, когато искате да кажете „Благодаря“

admin