Aкцент Google макетинг Маркетинг

Причини за наложени от Google наказания

google-nakazanie-kapereПричините които може да е бил наказан един сайт са многобройни и като всяка болест първо трябва да се диагностицира болестта правилно и след това да се предприеме поетапно лечение.
Диагностициране на болестта (разпознаване на наказанието)
Наказанията биват ръчни ( в много редки случай) и автоматични. Признаците са едни и същи:
– Сайта губи бързо свойте позиции и изпада на позиции далеч след трета страница
– Сайта губи позици дори и на собсвеният си бранд
– PageRank-ът ( макар че рядко се обновява) е паднал с 1-2-3 единици
Това са ясни признаци за наказание от Google и не вие е нужно много познаниев областта за да разберете, че сте наказан!

За да разберем точната причина за наказанието трябва да обърнем внимание или да си отговорим на следните въпроси:
– Купуване на линкове
Ако сте купували лоши и некачествени връзки с цел да маниполирате алгоритмите на Google, това може да бъде една основна част от причината на вашето наказание.

– Лошо дублирано съдържание
Това най-вече се случва в онлайн магазините, но не е изключени и в корпоративни и фирмени сайтове. Увечере се, че съдържанието в сайта ви е уникално ! Можете да погледнете за дублирано от този инструмент.

– Откраднато съдръжание
Често за да спестим време и нерви решаваме да копираме малко съдържание от конкуренцията, но за жалост това е само във вреда!
Задължително разгледайте внимателно всички текстове в сайта ви и заменете откраднатото с уникален текст.

  SEO АНАЛИЗ НА СЪСТОЯНИЕТО

– Прекомерна употреба на anchor текст
Ако имате в голямо процентно отношение линкове от един и същ anchor текст, това е индикация, че нещата са неестесвени. Сменете веднагата вашата стратегия от пресилени с ключови думи връзки с по естесвени връзки ( Пример: Вижте повече, бранд, и т.н.)

– Скрити връзки
Никога не правете скрити връзки – под скрита връзка се има предвид когато връзката и и фона на страницата е в един цвят. Това е много лоша практика и реално може да ви докара наказание!

– Прекомерна употреба на мета ключови думи
Ако имате прекалено много мета ключови думи, които дори не се съдържат в съдържанието е лоша практика. Максимума на мета ключовите думи да бъде най-много пет.

– Бързината на сайта
Ако вашият уеб сайт се зарежда бавно, това може да се окаже доста негативно. Причините, които влияят

– Твърде много изходящи връзки
Ако имате твърде мнгоо изходящи линкове и то към нискокачествени сайтове е една от причините за наказание. Тук говорим за найстина прекомерен брой изходящи линкове!

– Твърде бързо изграждане на линкове към вашият сайт
Това важи най-вече на нови нови сайтове, но също така и за стари.
Ако имате прекалено голем брой връзки към вашият сайт за единица време и особенно ако те са ниско качествени това е сериозна причина да се задейства „алармата“ на Google

  Съвети за изнасяне на силна публична реч

Причините, за които може да сте наказан може да се още много , като: Недостатъци в Robots.txt, Спам от коментари, Липсващи данни за карта на сайта (XML картата на сайта), Докладване за спам, Пренасочване, кодови за грешка, линкове от един и същ собсвеник, линкове от домейни, които не са индексирани в Гугъл, сайтът Ви е бил хакнат и разпространява зловреден код, имате изключително лоша репутация в интернет и т.н.

Важно е да проявите търпение, когато това се случи, да не действате прибързано! Анализирайте внимателно проблема и след това действайте бавно и поетапно. В някои случай е по-добре да се откажете от сайта от колко да се борите за лекуването му! Ако имате затруднения при анализирането и стъпките за оправянето на позициите на вашият сайт се обърнете към специалисти.

Вижте още...

Как дазчисляваме месечните вноски по кредита

admin

Защо политиката на РП е насочена към улесняване на кредитите?

admin

Цифров фотоапарат – Фотографията е средство за изразяване и общуване

admin