Aкцент Google макетинг Маркетинг

Причини за наложени от Google наказания

google-nakazanie-kapereПричините които може да е бил наказан един сайт са многобройни и като всяка болест първо трябва да се диагностицира болестта правилно и след това да се предприеме поетапно лечение.
Диагностициране на болестта (разпознаване на наказанието)
Наказанията биват ръчни ( в много редки случай) и автоматични. Признаците са едни и същи:
– Сайта губи бързо свойте позиции и изпада на позиции далеч след трета страница
– Сайта губи позици дори и на собсвеният си бранд
– PageRank-ът ( макар че рядко се обновява) е паднал с 1-2-3 единици
Това са ясни признаци за наказание от Google и не вие е нужно много познаниев областта за да разберете, че сте наказан!

За да разберем точната причина за наказанието трябва да обърнем внимание или да си отговорим на следните въпроси:
– Купуване на линкове
Ако сте купували лоши и некачествени връзки с цел да маниполирате алгоритмите на Google, това може да бъде една основна част от причината на вашето наказание.

– Лошо дублирано съдържание
Това най-вече се случва в онлайн магазините, но не е изключени и в корпоративни и фирмени сайтове. Увечере се, че съдържанието в сайта ви е уникално ! Можете да погледнете за дублирано от този инструмент.

– Откраднато съдръжание
Често за да спестим време и нерви решаваме да копираме малко съдържание от конкуренцията, но за жалост това е само във вреда!
Задължително разгледайте внимателно всички текстове в сайта ви и заменете откраднатото с уникален текст.

  Съкращения на Alphabet: компанията майка на Google се „готви“ да уволни 10 000 служители

– Прекомерна употреба на anchor текст
Ако имате в голямо процентно отношение линкове от един и същ anchor текст, това е индикация, че нещата са неестесвени. Сменете веднагата вашата стратегия от пресилени с ключови думи връзки с по естесвени връзки ( Пример: Вижте повече, бранд, и т.н.)

– Скрити връзки
Никога не правете скрити връзки – под скрита връзка се има предвид когато връзката и и фона на страницата е в един цвят. Това е много лоша практика и реално може да ви докара наказание!

– Прекомерна употреба на мета ключови думи
Ако имате прекалено много мета ключови думи, които дори не се съдържат в съдържанието е лоша практика. Максимума на мета ключовите думи да бъде най-много пет.

– Бързината на сайта
Ако вашият уеб сайт се зарежда бавно, това може да се окаже доста негативно. Причините, които влияят

– Твърде много изходящи връзки
Ако имате твърде мнгоо изходящи линкове и то към нискокачествени сайтове е една от причините за наказание. Тук говорим за найстина прекомерен брой изходящи линкове!

– Твърде бързо изграждане на линкове към вашият сайт
Това важи най-вече на нови нови сайтове, но също така и за стари.
Ако имате прекалено голем брой връзки към вашият сайт за единица време и особенно ако те са ниско качествени това е сериозна причина да се задейства „алармата“ на Google

  Как да се молим пред иконата

Причините, за които може да сте наказан може да се още много , като: Недостатъци в Robots.txt, Спам от коментари, Липсващи данни за карта на сайта (XML картата на сайта), Докладване за спам, Пренасочване, кодови за грешка, линкове от един и същ собсвеник, линкове от домейни, които не са индексирани в Гугъл, сайтът Ви е бил хакнат и разпространява зловреден код, имате изключително лоша репутация в интернет и т.н.

Важно е да проявите търпение, когато това се случи, да не действате прибързано! Анализирайте внимателно проблема и след това действайте бавно и поетапно. В някои случай е по-добре да се откажете от сайта от колко да се борите за лекуването му! Ако имате затруднения при анализирането и стъпките за оправянето на позициите на вашият сайт се обърнете към специалисти.

Вижте още...

Всичко, което трябва да знаете, за да погасите кредит предсрочно

admin

Какво представлява „режимът на заключване“ на Apple и как работи?

admin

Какво да търсите при избора на образователна играчка?

admin