Fintech Технологии

Финтех и новите технологии

Финтех и нови технологии

Финтех и нови технологии
От всички технологии, които са повлияли на финансовите услуги, технологията на разпределената книга, която е в основата на блокчейните и прави възможни криптовалутите, е може би най-значимата. Но нововъзникващите технологии с по-нисък профил може да окажат още по-голямо влияние в бъдеще. Някои от най-интригуващите включват:

Интернет на нещата. Банкоматите, които могат да открият колко клиенти са на опашка, са добър пример за това, както и сензорите, които позволяват безконтактни транзакции.


Разширена реалност и виртуална реалност

Виртуалната търговия с акции е една потенциална употреба на тези все още нововъзникващи технологии.
Интелигентни договори. Договорите, които могат да се изпълняват автоматично, когато са изпълнени определени условия, могат да подобрят сигурността, да увеличат ефективността и да намалят разходите за транзакции.


Ботове

Известни също като роботизирана автоматизация на процеси, тези програми за автоматизиране на повтарящи се задачи могат да освободят хората от рутинната работа, позволявайки им да се съсредоточат върху по-ценни дейности.


Гласови плащания

Смартфоните със софтуер за гласово разпознаване позволяват на хората да проверяват баланси, да прехвърлят пари и да завършват покупките просто като говорят.

  Предимствата и недостатъците на купуването на смартфон и аксесоари онлайн

Вижте още...

Предимствата и недостатъците на купуването на смартфон и аксесоари онлайн

matalcore

Как работи Fintech?

admin

Безопасен ли е Fintech?

admin