Aкцент

Цифров фотоапарат – Фотографията е средство за изразяване и общуване

fotografiya-2Фотографията е средство за изразяване и общуване. Чрез нея ние запечатаме това, което остава незабелязано и го показвеме на останалите. В тази статия ще ви запознаем с цифровия фотоапарат, за да получите ясна представа за устройството преди да пристъпите към снимки.

Как действа цифровия фотоапарат?

Фотографията е свързана със светлината. Естествената или изкуствената светлина се отразява пред обектива, навлиза и преминава през него, също и през и затвора (ако има такъв) към задната част на фотоапарата, към матрицата.

В цифровия огледален фотоапарат светлината се отразява в огледалото, преминава през призмата и попада във визьора. Когато натиснем спусъка, огледалото се вдига и светлината попада върху матрицата.

След като светлината достигне светлочувствителния елемент, тя се преобразува в електричеки импулс. Процесорът обработва тази светлина в цветове с различни стойности, те се формират във файл, който се запосва на носитела. Количеството информация, което се обработва е огромно, а самият процес протича изключително бързо.

Източник: http://pirin24.bg/

  Как се развива Fintech?

Вижте още...

Къде бизнесът се радва на най-голямата свобода

admin

Как се развива Fintech?

admin

SEO оптимизация

admin