Свежо

Какво трябва да знаете за инструментите за ремонт на апартаменти.

Какви инструменти ще са нужни за най-непретенциозния ремонт на апартамента „направи си сам“. Ако искате да направите сами ремонт на апартамента и обхватът на работата е приблизително ясен – най-простите козметични ремонти. Тапет, боя и други избрани довършителни материали. Какво остава да започнете да ремонтирате апартамента? Необходими са инструменти, а вкъщи има само резачки за тел и чук. Изборът в магазините е огромен. Цените са много различни. Какво наистина е необходимо за козметичен ремонт на апартамент, ако просто искате леко да обновите собствения си дом? И как да разберете дали утре евтино закупен инструмент ще се счупи? Няколко съвета какво ви е нужно.

За шпакловка, когато избирате метални шпатули, обърнете внимание дали върху тях има грес. Ако има, това означава, че инструментът е направен не от неръждаема стомана, а от желязо с лъскаво покритие. Качеството на такава метална шпатула е забележимо по-лошо и тя не служи дълго време. За ремонти, дори козметични се изисква набор от шпатули – от големи до малки.

 Строителен телбод. Много по-удобно е да извършвате много видове работа с телбод, отколкото с чук. Телбодът се използва по-специално за закрепване на картон, фолио, тапицерия от тъкани и други доста тънки материали. Но не купувайте съмнителни скоби за марков телбод. Марковите консумативи няма да ръждясват, тъй като са изработени от неръждаема стомана или поцинковани.

  Камуфлажни панталони - няколко причини да ги изберем

 Отвертки, за отвертките е важен плътният контакт на дръжката с дланта, в противен случай не можете да избегнете мазоли. На дръжката на отвертката са желателни гумени вложки. Но ако със сигурност знаете, че ще трябва да работите с отвертка в химически агресивна среда, тогава ще трябва да се примирите с изцяло пластмасова дръжка. Във всеки случай удобна характеристика на отвертката е магнетизираният връх.

 Ролката за боядисване може да позволи висококачествена обработка на големи площи за кратък период от време. Валяка за боядисване на тавана е необходим не по-широк от 20 – 30 см. Голям инструмент ще абсорбира повече боя и ще ви стане неудобно постоянно да го повдигате. Повечето ролкови са залепени. Такива ролки не са много издръжливи, тъй като такива бои и лакове бързо унищожават лепилото. Има и плюсове. Производственият процес е прост, така че тези ролки не са скъпи. Подходящ за еднократна работа, като правило се шият кожуси за универсални, професионални, предни и специални ролки. Ако е необходимо, те се заменят с нови и продължават по-дълго.

 Винтоверта е друг важен инструмент. По-добре е да закупите винтоверт от известна компания и да получите висококачествени инструменти, отколкото да купите евтин продукт и след месец, след като не сте завършили ремонта да отидете в магазина за нов. С висок въртящ момент отвертките не само ще ви позволят да завиете винтове, но можете и да пробивате твърди материали. Най-скъпите отвертки, които се използват от професионалисти, имат въртящ момент до 130 Nm. За домашна употреба е достатъчна отвертка с въртящ момент от 10-15 Nm. Това ще помогне, за да затегнете винтовете и самонарезните винтове. За да изберете правилната скорост на отвертката, от която се нуждаете, трябва да определите как ще използвате отвертката. Ако основната задача е завинтване, тогава е достатъчна скорост, равна на 400 – 500 оборота в минута. Ако искате да използвате отвертка като инструмент за пробиване, изберете скорост от 1200-1400 оборота в минута. Важен елемент на отвертката е скоростната кутия. От него зависи ъгловата скорост на въртене на работния вал. За затягане на винтовете са необходими около 500 оборота в минута, пробиването изисква 1300 до 1500 оборота в минута. Когато купувате отвертка, е важно да я изпробвате. Инструментът трябва да лежи удобно в ръката ви и да не е твърде тежък. Ако дръжката на отвертката е в центъра на тежестта, тогава ръката ще уморява по-малко. Когато ремонтирате апартамент, можете да помислите за интериорен дизайн, особено за декориране на детска стая.

  Лалета: перфектният избор за всеки повод

Вижте още...

Как професионалните преводачи могат да гарантират точността на медицинския превод

matalcore

С какво да запомним една колоритна екскурзия в Турция

admin

Хайлайфа също купува на промоции онлайн – по информация от магазина за дрехи и обувки KAPERE.com

admin