Свежо

С какво да запомним една колоритна екскурзия в Турция

Екскурзия в Турция

Турската ни съседка определено има с какво да привлече туристите от близо и далеч. Фактът, че на днешната й територия са се намирали Римската, Византийската, а по-късно и Османската империя, е достатъчен, за да съберем най-необходимото в туристическата раница и да се отправим на екскурзия.

Пътят ни ще мине през местности, които някога са били развиващи се центрове на културата, ще ни сблъска с останки от храмове, които са били построени за богове както от гръцката, така и от римската политеистична религия, ще ни запознае с хора, наследници на древни воини и мъдри оратори.

Без значение дали имаме влечение към историята или не, всяка екскурзия в Турция жоже да ни плени с очарованието си. Малко са страните по света, които имат толкова много да предложат на хората, които избират да ги посетят.

Екскурзиите в Турция могат да се разнообразни. Накъдето и да решим да тръгнем, ще се сблъскваме с векове история, а легендите ще ни следват по петите. Запалените пътешественици без съмнение ще искат да обиколят колкото може повече от тази древна земя.
Турската ни съседка обаче не е само античност и отминала слава.

Към днешна дата тя е център на съвременна архитектура, инфраструктура, туризъм и прочие. Пазарите й са неизменна част от програмите на туристическите агенции, защото те представляват душата на Турция. Няма как да купите нещо от всеизвестен пазар като Капалъ Чарши например, без да се пазарите за него поне 5 минути.

  Баня в спалнята

За някои европейци това е странно и дори неудобно изживяване, но за турците е чиста обида, ако откажете да се пазарите за цените. Това важи най-вече за стоки, които избираме за подаръци и различни сувенири.

Екскурзиите в Турция ще ни запознаят с една типична част от съвременната култура на мюсюлманската страна. Това е именно да се иска повече за даден магнит или фигурка, отколкото реално струват. Разбира се, това е чиста покана за словесни преговори по отношение на цената.

Екскурзията в Турция няма да е пълна, ако не сте се сблъскали с това неповторимо изживяване, което между другото е характерно за не една или две арабски страни.

Вижте още...

Митове за хазарта: Заблудата „Монте Карло“

admin

Как да изберем обувки за бременни жени?

admin

Как да изберем перфектното боди за парти?

admin