Aкцент Анализи

Какво е револвиращ кредит?

кредити
кредити
кредити

Голяма част от хората у нас не знаят какво означава револвиращ заем. Това всъщност е любопитен и съвременен кредитен продукт, който по начало е отворен или възобновяем.

Този кредит е от категорията на потребителските и се отпуска от банките. Интересното при него е, че потребителят получава на сметка финансиране с конкретен лимит, който може да тегли наведнъж или когато има нужда, като харчи средствата, за каквото сам прецени. Има право да харчи, колкото иска, а лихвения процент се трупа само върху частта, която е изтеглил, а не върху цялата разрешена сума.

Какво е характерно за револвиращия заем?

Първо, финансирането се отпуска без ограничение, за да може клиентът да изпълнява своите цели. Погасяването на задължението може да стане наведнъж или на неколкократно, в зависимост от това как предпочете клиента. Няма, обаче краен срок, в който той да е длъжен да внесе дължимите средства. Същевременно крайната дата, до която следва да се върнат всички пари може да се преподнови по всяко време и това обяснява, защо този вид заем по своята същност е отворен или още възобновяем. Частта, с която кредитоползвателя погасява главницата на заема, може да се използва за стопански инициативи.

Как се получава револвиращ заем?

Когато кандидатства за такъв заем потребителят не пояснява каква е неговата цел и какво ще е предназначението на средствата. Този кредит традиционно не се използва за купуване на жилище, автомобил, технологии или уреди. Той се опуска след проучване на досието на съответния клиент. Размерът, за който се дава разрешение, е различен във всеки конкретен случай, като се отчитат нуждите и възможностите на потребителя.

  Рециклиране на дюзи

При отпускане на револвиращ заем, когато не се теглят на практика пари от него, банките следва на не начисляват лихва. Ако се усвои част от него, но не се внасят своевременно вноските, както е описано в договора, кредиторът има право да запорира сметката.

Какви са предимствата и недостатъците?

Предимствата на този вид кредит е спестяването на време. Той е много подходящ за хората с бизнес, защото с него няма да им се налага постоянно за кандидатстват за нови кредити, а винаги, когато имат нужда от средства, просто изтеглят част от разрешения лимит. За предприемачите е особено полезен, ако често се нуждаят от оборотни пари, например.

Сред недостатъците са по-скъпите лихви, в сравнение с останалите кредити, таксите, санкциите при закъснели вноски и други.

Вижте още...

SEO АНАЛИЗ НА СЪСТОЯНИЕТО

admin

Чуждестранните инвеститори в Украйна – подготвени за най-лошото

admin

Рекламни проучвания

admin