Aкцент Как да Свежо Технологии

Как да свържете телефон с Bluetooth в автомобила

Какво е Bluetooth?

Bluetooth е безжична технология, която позволява на две устройства (сдвоен телефон и Bluetooth приемник в стереоуредбата на автомобила) да комуникират помежду си на кратко разстояние. Тази технология може да се използва и за свързване на малък брой устройства, които поддържат безжичен аудиопоток, като високоговорители, слушалки и домакински уреди. Тъй като Bluetooth работи по радиовълни, тя може да се използва както за поточно предаване на звук, така и за прехвърляне на файлове. Но тъй като това е безжичен протокол, не е необходим проводник за прехвърляне на големи количества данни. Можете също така да използвате Bluetooth, за да осъществите телефонно обаждане със свободни ръце, да предавате музика от телефона си, да управлявате смарт устройство и др.

Как да сдвоявате Bluetooth устройства в автомобила

Ако имате по-нова стереосистема за кола, която поддържа Bluetooth, можете да свържете второ Bluetooth устройство. Това може да ви бъде полезно, ако искате да свържете едно устройство за стрийминг на музика, а друго – за хендсфри обаждане. Първо сдвоете телефона си с Bluetooth приемника в стереосистемата на автомобила. При това се използва протоколът за сдвояване Bluetooth, който е различен от стандартното сдвояване Bluetooth. След това сдвоете второто си Bluetooth устройство. Второто устройство трябва да бъде сдвоено със същата стерео уредба като първото.

  HMD безопасност и най-добри практики: Предотвратяване на изгаряния

Основи на разговорите със свободни ръце

За да проведете разговор със свободни ръце, и двата края на разговора трябва да са свързани с Bluetooth. Лицето от Bluetooth края на разговора ще трябва да натисне бутон на телефона си, за да започне разговора. След като разговорът е свързан, можете да използвате микрофона и високоговорителите на автомобила, за да провеждате разговори. Това означава, че не можете да използвате навигационната система на автомобила или други аудиосистеми, за да слушате обаждането си, без да активирате микрофона на автомобила.

Анатомия на процеса на сдвояване на Bluetooth устройства

След като свържете Bluetooth устройството си, двете устройства ще бъдат сдвоени. Когато включите Bluetooth, телефонът ви автоматично ще потърси близки Bluetooth устройства. Телефонът ви ще покаже списък с всички близки Bluetooth устройства, включително името, адреса и телефонния номер на устройството. Телефонът ви ще покаже и информация за устройството, като например името на устройството, състоянието на връзката и заряда на батерията на устройството.

Съвети за напреднали

– Съвети за напреднали за перфектно сдвояване всеки път – Ако не се свързвате, проверете дали Bluetooth устройството е заредено. Ако не, заредете го или опитайте с друга батерия. Ако все още не можете да се свържете, опитайте да извадите батерията от Bluetooth устройството и да я поставите отново. – Ако Bluetooth устройството ви е сдвоено, но не предава звук, следвайте следните стъпки: Натиснете бутона Bluetooth на телефона и Bluetooth устройството. Продължавайте да натискате бутона Bluetooth, докато не видите бяла лента на Bluetooth устройството. Ако Bluetooth устройството ви е сдвоено, но не предава звук, следвайте следните стъпки: 1: Натиснете Bluetooth бутона на телефона и Bluetooth устройството. Продължавайте да натискате бутона Bluetooth, докато на Bluetooth устройството се появи бяла лента. – Най-доброто време за сдвояване на Bluetooth устройството е, когато телефонът е изключен. Например, когато зареждате телефона си или използвате безжична стерео слушалка. – Ако искате да промените името на Bluetooth устройството, отидете в Настройки > Bluetooth > име на устройството. – Много Bluetooth устройства разполагат и с локална музикална библиотека, до която имате достъп. Просто потърсете песента, изпълнителя, албума или жанра, които искате да слушате. – Имайте предвид, че някои Bluetooth устройства може да не поддържат същото качество на звука или същия брой канали като стереоуредбата на автомобила ви.

  За пълноценен сън и усмивка всеки ден: Осигурете си комфорт от ново измерение

Плюсове и минуси на използването на Bluetooth в автомобила

Bluetooth е отличен начин да приемате обаждания със свободни ръце, да слушате музика и да предавате поточно обажданията и текстовите съобщения от телефона си, но има и някои ограничения и недостатъци. Bluetooth има ограничен обхват и може да работи само на около 30 метра от телефона ви. Затова не очаквайте да работи през стени или докато сте в друга стая. Ако стерео уредбата на автомобила ви го поддържа, можете да свържете допълнително устройство като касетофон, MP3 плейър или DVD плейър, но ще усетите забавяне в качеството на звука. Тъй като Bluetooth работи по радиовълни, той е податлив на смущения, които могат да намалят качеството на звука на музиката. Имайте предвид, че е най-добре да използвате FM радиото на стереоуредбата на автомобила си вместо Bluetooth.

Независимо дали шофирате до работа, до търговския център или просто из града, ще харесате свободата и удобството на това да сте свободни ръце. Още по-хубаво е, че не е необходимо да похарчите цяло състояние за чисто нова стереосистема за кола, за да се насладите на това подобрение. Има много достъпни модели, които можете да закупите употребявани или нови в Kaymu.bg.

Вижте още...

Магнитни бури: влияние и защита от тях

admin

Строителство в градска среда

admin

Кои са най-важните фактори, на които да обърнете внимание при избор на парник?

admin