Свежо

Съвети за избор на сюжет на картина

Картината оживява стаята, прави я уникална, а интериорът е завършен. Това е „последният щрих“ в създаването на интериора, един вид визитна картичка на къщата и нейните собственици.⠀

Някои картини носят радост, желание за живот и творене в къщата, други любов, спомени, а някои меланхолия, тъга.

Когато избирате картина, не забравяйте за общия стил на интериора и предназначението на стаята. Така че за кухня в стил Прованс картините с бушуващо море, златни детайли и масивна издълбана рамка не са подходящи. Тук хармонично ще изглеждат романтични картини с цветя или провансалски пейзажи в бели рамки.⠀

В съвременния интериор градски, естествени, морски пейзажи, цветя, растения ще се превърнат в най-добрата украса на всекидневната.

В спалнята, където се приготвяме за лягане, почивка и събуждане, трябва да бъде украсена с успокояващи картини. Сюжетът не трябва да е сложен – в спалнята се отпускаме, мозъкът си почива. Можете да използвате различни теми – спокойно море, реки, цветя, каритни природен пейзаж.

Абстрактни картини, градски улици, цветя, растения ще изглеждат добре в коридора и фоайето.

Красиви цветя, апетитен натюрморт, морски пейзаж, ярка абстракция, романтични градски пейзажи ще придадат вдъхновяващ, топъл характер на кухнята.

Вдъхновяващи пейзажи или картини, които предизвикват приятни спомени за собственика, ще бъдат идеална декорация за офиса.

В детската стая хармонично ще изглеждат сладки малки животни, темата за играчки, сладкиши, любимите герои на детето, неща, които са му интересни, включително образа на спорт, самолети и др.

  Отключване на кулинарна хармония: Перфектни съчетания за хляб с лимец

Картините могат да бъдат окачени: 

  • В хоризонтална линия – така визуално увеличавате пространството, разширявате го;
  • вертикално – това ще помогне за увеличаване на височината на стаята;
  • окачването в редица е подходящо, ако имате много картини с различни размери. Можете да играете с получената форма: разпънете я хоризонтално или вертикално, или я закръглете, в зависимост от това колко голямо е пространството на стената ви;
  • можете да окачите снимки диагонално, стъпаловидно
  • под формата на ромб, правоъгълник. 

Вижте още...

Лалета: перфектният избор за всеки повод

matalcore

Модерните килими и очарованието на рошавите килими

matalcore

Първи стъпки в Картинга

admin