Aкцент

Няколко навика, които ви пречат да се присъедините към екипа на работното място

Според учените хората, които общуват добре с колегите си, не страдат от депресия, не се разсейват от интриги и работят по-продуктивно, като по този начин носят повече пари за компанията. Намирането на приятели или дори съученици обаче не е толкова лесно, колкото изглежда. Ето няколко от най-често срещаните грешки и навици, които затрудняват вписването в екипа.

Навик 1: Оплаквате се постоянно

Постоянните оплаквания за живота дразнят събеседниците.

Жалбата се счита за една от най-популярните причини за започване на разговор: можете да разговаряте за съсед, задръствания, лошо време, неприятно гадже. Но не забравяйте, че вечно недоволните служители с времето започват да дразнят всички наоколо. Освен това хленченето е заразно – хората несъзнателно имитират изражението на лицето на събеседника, опитвайки се да разберат по-добре и да почувстват емоциите му и в резултат развалят настроението си и стават същите мрачни. Трябва също да се помни, че песимистите изглеждат по-малко компетентни в очите на своите колеги, отколкото оптимисти. Работодателите също са предпазливи при хленченето и ги уволняват при първа възможност.

Навик 2: Обсъждане на телевизионни новини

Обсъждането на политически новини води до конфликти.

Едно от първите правила на образованите хора е да не казват на непознати за техните здравословни проблеми. Съгласете се, неприятно е, когато събеседникът говори за храносмилането, състоянието на зъбите, черния дроб и други органи. Второто правило е да запазите политическите си възгледи за себе си и да не налагате собственото си мнение на външни лица. Споровете за политиката и ситуацията в света като цяло не само развалят репутацията, но и отнемат работното време, през което е било възможно да се изпълнят редица задачи. Хората с богат опит съветват да не се включват в обсъждането на „глупавите“ закони или ниския жизнен стандарт в страната. Ще бъде много по-ефективно да преведете темата в по-спокоен канал, тъй като споровете тук няма да разрешат нищо, а само ще предизвикат конфликт.

  Всичко, което трябва да знаете, за да погасите кредит предсрочно

Навик 3: Да бъдеш фанатичен за нещо

Не е нужно да налагате любовта си към природата на другите.

Никой не харесва фанатиците по време на работа – това е факт. Затова, ако сте запален защитник на животните, участвайте в благотворителни събития, борете се за околната среда, правете го извън офиса. Всички тези инициативи със сигурност са много важни, но те също така пречат на работния процес. Постоянната кампания, събирането на подписи, разпространението на флаери дразнят както шефовете, така и останалите служители. Не бива да изпробвате тяхното търпение.

Източник: obiavi-za-rabota.com

Вижте още...

Всичко, което трябва да знаете, за да погасите кредит предсрочно

admin

Инструкции как да не ни откажат кредит

admin

Основните услуги на консултант и счетоводител

admin