Aкцент

Дали получих работата, която исках?

Ако и вие ли сте от онези хора, които постоянно си пускат автобиография, но без успех. Е честито. Добре дошли. Но всъщност колкото и да ви е неприятно трябва да се попитате какво се случа и защо никой не ви се обажда? Причината може да бъде не само една. Определено, може да има много причини, поради които не сте били избрани след интервюто или дори не сте били поканени на него, след като са прегледали автобиографията ви. Има и много причини, поради които работодателят дори не е погледнал вашето автобиография.

Например, много автобиографии за свободното работно място бяха изпратени наведнъж. А работодателя анализира само първите, и те се оказаха напълно достатъчни. Или работодателя подреди кандидатурите така, че най-подходящите автобиографии са се изкачили на върха, но вашето не е сред тях. Ето защо е много важно да опишете своя опит по висококачествен начин в автобиографията си. Ние не препоръчваме само да адаптирате автобиографията си за конкретни свободни работни места, преди да кандидатствате.

Работа, работа в чужбина и обяви за работа

Намирането на работа в днешно време е подобно на процеса на продажби: не е достатъчно да имате качествен продукт – все пак трябва правилно да кажете на потенциалния купувач за него. Не се притеснявайте, нормално е, отказите по време на търсене на работа са неизбежен процес. Важно е да осъзнаете, че това не се случва само на вас. Със сигурност има и други кандидати, които не са сред избраните работници. Това съвсем не означава, че вие нямате качества или не сте добър специалист. Основното нещо е да не приемате отказите присърце и да не се обезсърчавате. Не забравяйте, любимата на всички фраза „за всеки влак си има пътници“. Може би пък тази работата не е била за вас. Или просто така е трябвало да се случи за да ви изберат на друго място, където ще се чувствате доста удобно и комфортно. Не спирайте да търсите работа, защото, който търси намира!

  Какви продукти е по-изгодно да поръчате онлайн, отколкото да купувате в магазините

Вижте още...

Технология, дизайн и футуристична естетика в банята

admin

Как да се молим пред иконата

admin

Кога компаниите за микрофинансиране най-често отказват кредити?

admin