Свежо

Защо имам нужда от счетоводител за електронна търговия?

За съжаление, много собстеници на онлайн магазини задават този въпрос, преди да осъзнаят каква бъркотия са техните счетоводни книги, което често е резултат от липсата на познания за счетоводство в електронната търговия на предишен счетоводител. Липсата на знания се отразява на това как се прави бизнес и може да повлияе на устойчивостта и растежа. Така че трябва да намерите външен счетоводител, дори в ранен етап на растеж, който разбира уникалните аспекти на счетоводството на електронната търговия.

Има няколко фактора, които препоръчваме, когато търсите счетоводител за електронна търговия:

Работили ли са преди с вашите канали за продажба?

Разбират ли процесорите за онлайн плащания?

Запознати ли са с онлайн счетоводния софтуер?

Развиват ли се в технологиите?

Когато преговаряте с потенциални външни счетоводители за вашия магазин за електронна търговия, това са типовете въпроси, на които трябва да получите отговор.

Разбиране на вашите канали за продажба

Една от основните разлики, които ще откриете при счетоводството на онлайн магазин, е че финансовата дейност протича през вашите канали за продажба, а не през банковите ви сметки. Добрият счетоводител на електронната търговия знае, че трябва да рови из вашите канали за продажба за точни финансови данни. Този човек или екип ще трябва да е запознат с инструменти като A2X, които се свързват от Amazon Seller Central към Xero.

  Неща, които да махнете от банята

Компаниите за електронна търговия е добре да използват онлайн счетоводни програми като Xero или QuickBooks Online. Тези програми имат страхотна екосистема от приложения, включително данък върху продажбите, заплати и инвентар, които могат да бъдат интегрирани с вашия счетоводен софтуер.

Тъй като онлайн счетоводният софтуер е от съществено значение за бизнеса с електронна търговия, уверете се, че вашият счетоводител за електронна търговия е запознат с тези платформи.

Марж на брутната печалба

Най-важното число, което счетоводителят на електронната търговия трябва да получи правилно, е вашият марж на брутната печалба

Тъй като 90% от вашите бизнес решения се вземат от брутните печалби, вашият счетоводител ще трябва да има задълбочени познания по отношение на тези стойности.

Тъй като вашият брутен марж на печалба е толкова важен, трябва да записвате точно приходите. Постигането на точни данни за брутната печалба изисква разбиране как да я изчислявате и кога да записвате във вашите книги.

В крайна сметка, изборът на счетоводна фирма зависи от вашите нужди и предпочитания. Най-добре е да направите изследване на пазара и да проведете интервюта с няколко потенциални кандидати, за да можете да вземете информирано решение.

Вижте още...

Как да допълним визията си – полезни съвети

admin

Лалета: перфектният избор за всеки повод

matalcore

От какви витамини се нуждаят жените?

admin