Aкцент

Какво да търсите при избора на образователна играчка?

  Понякога от самото появяване на играчката става ясно, че е по -добре да не я купувате. Как да изберем наистина качествени детски играчки, които ще бъдат не само полезни, но и безопасни?

    В играчките за деца под три години не трябва да има малки части, които да бъдат откъснати и погълнати. Често бебетата поглъщат и се задавят от такива подробности – това е опасно за здравето. За съжаление, често не се мисли за това, когато избират играчка например за ученик и забравят, че той има по -малък брат или сестра, които вероятно също ще проявят интерес към подаръка.

    Продуктът не трябва да има силна миризма. Това обикновено означава, че при производството са използвани евтини, нискокачествени, токсични материали и багрила. А самата миризма може да предизвика нежелана реакция при дете (по -специално страдащ от алергия).

    Материалът трябва да е издръжлив. Това важи особено за пластмасовите играчки – още при първата проверка е ясно колко здрава е пластмасата и колко внимателно е сглобен продуктът (има ли остри стърчащи шевове или ъгли, които могат да бъдат наранени). Дървените изделия трябва да имат висококачествена обработка, стените – гладки, краищата – равномерни, без заусени. Ние пълнени играчки трябва да бъдат внимателно зашити купчина, така че те не избледняват, оставяйки следи по ръцете.

  Сурови бонбони – вкусна хапка здраве

    За много малките е по -добре да изберете детски играчки от материали, които са лесни за почистване и подлежащи на термична обработка – пластмаса, силикон. В краен случай играчка от плат, която може да се пере. До една година всички деца опитват всичко „от червата“, затова е важно да се поддържа тяхната чистота.

    Асиметрията на играчката, неравномерното оцветяване или твърде очевидното разминаване с реалния прототип (кукла с прекалено голяма глава, мечка с ръце с различна дължина или динозавър с блестящи очи в тъмното) предполагат, че е по -добре да търси други варианти.

    Инструкцията е друг важен момент при избора. Можете да изберете сладка бебешка кукла, която изглежда идеална за подарък на двегодишно бебе, но в крайна сметка се оказва, че тази играчка не се препоръчва за деца под 3 години поради наличието на малки части в него. Като алтернатива опаковката на играчката за сортиране на малки артикули може да показва, че е подходяща само за употреба в присъствието на възрастни.

Източник: https://e-broshura.com

Вижте още...

Часовници Tissot: Швейцарската марка с първата в света touch-screen технологи

admin

Стокова марка, стоков знак и опаковка на стоките

admin

Цифров фотоапарат – Фотографията е средство за изразяване и общуване

admin