Google макетинг Маркетинг

Важността на ключовите думи в оптимизацията

seo-optimicaciaКлючовите думи имат по-голяма тежест за търсачките, ако са италик,  стронг или болд.  Акцента и ефекта съответно ще да бъде много  по-голям, ако ги направите с по-голям шрифт, но това пък често не изглежда добре за посетителите в сайта. Гугъл е достатъчно умен за да разбере какъв е смисъла на статията или описанието!

 

Важно е да добавяйте ключови думи в URL-то на статията или продукта

URL адресите на страниците трябва да съдържат ключовите думи така, както биха били търсени от потребителите. За търсачките смисъл имат адреси като примерен-сайт.com/хотел-благоевград.html”, а адреси от сорта на примерен-сайт.com/products521.html не помагат особенно. Ако клиентите ви са от България, напишете URl адресите си на кирилица! В случай че URl адресите са написани на латиница, не фатално, но  трябва да бъдат спазени стрикно правилата за транслетирация.

Имаето на страницата може да бъде и от една-единствена дума, но оптималната дължина на адреса е от 3 до 5 думи. Точно какви и колко да бъдат те преценете с оглед на това по кои думи или словосъчетания оптимизирате страницата.

Също така  Google разбира кога е създадена или обновена страницата, за не  поставяйте дата или физически адрес в URl адреса на страницата.

Използвайте дълги изрази, по които се търси

Така наречените Long Tail Keywords са разнообразни фрази, които съдържат по две и повече думи, използвани от потребителите за по-точно и специфично  търсене, като например „евтини дамски обувки на платформа”. Повечето посещения на сайтовете са именно от такива дълги лонг тейлове, като те носят и по-голяма конверсия. Предимстовото на това търсене е, че дава много по-добре таргетирани резултати, защото в голяма част от тези търсения посетителите искат да открият нещо конкретно, например „червени елегантни дамски обувки 37 номер”. Затова класирането по дълги словосъчетания води до по-висок conversion rate (по-голям процент от посетителите на сайта купуват, правят запитване, регистрират се или извършват друго желано от нас действие). Над  60% от трафика, който привлича един уебсайт, е от Long Tail Keywords, а не по единични думи, за това не се целете просто като всички в няколко уж важни ключови думи, а се съсредоточите да правите качествено съдържание, като нещата идват много естествено след това.

  Причини за наложени от Google наказания

klasirane-v-googleНе използвайте  сляти думи  или с долни черти!

Много важно е в URL адресите на страниците  на отделните ключови думи да бъдат разделяни с тирета, а не да бъдат изписани слято или с долни черти. Ако се въведат думи с интервали между тях, интервалите ще бъдат визуализирани в браузъра като „%20” или „+” , което освен всичко не стой естетически!

Имайте в  предвид , че колкото е по-дълъг вашият URL адрес, толкова по-малка тежест получава всяка от думите в него, за това се стремете към по къси url-та.

 

Вижте още...

Какво е хеджингова сделка

admin

Какво е значението на отделните социалните мрежи за оптимизацията?

admin

Какво е Bounce Rate

admin