Aкцент Fintech

Как се развива Fintech?


Това, че финтехът е нашумял, не означава, че е съвсем нов. Въпреки че Merriam-Webster току-що добави фразата към своя речник през 2018 г., концепцията датира от десетилетия. Банкоматите, например, някога са били на върха на финтех иновациите, както и технологиите за проверка на подписа, използвани за първи път от банките през 1860-те години.

През последните години финтехът се превърна от свързване с лоши стартиращи фирми в значим аспект на установени и наследени финансови институции. Много големи банки вече си партнират с финтех компании или стартират свои собствени финтех инициативи. Goldman Sachs, например, използва финтех, за да стартира онлайн банка, наречена Marcus през 2016 г., а JP Morgan Chase инвестира 25 милиона долара във финтех стартиращи компании през 2019 г.

Fintech доказва своята стойност в лицето на пандемията от коронавирус Covid-19, въпреки че някои от неговите итерации страдат. Въпреки че кафенетата Capital One бяха временно затворени по време на блокиране, банките и кредитните съюзи в САЩ успяха да извършват транзакции – и да предлагат поддръжка и услуги за Covid-19 – цифрово .

  Какво крие Fintech за бъдещето?

Вижте още...

Какво крие Fintech за бъдещето?

admin

Как да разграничим личните, потребителските и бързите кредити

admin

Защо може да ми откажат заем?

admin