Анализи

Парични заеми в брой – какво да знаем за тях?

   Това са средства, на които определено не можете да разчитате в небанкови компании. Колкото по-висока е сумата на заема, толкова по-сложен е процесът на кандидатстване. Въпреки че банката не изисква от своите клиенти да предоставят информация за целта, за която възнамеряват да разпределят средствата, най-често се вземат парични заеми за по-големи суми с конкретно намерение.

  Често ги вземат с желанието да си купят кола, да извършат ремонт, да организират сватба или мечтана ваканция. В това отношение те се различават значително от кредитите, които служат като спешна помощ или за плащане на текущи разходи.

  Кредитите в брой имат и предимството, че веднага знаете колко ще ви струват. Благодарение на параметри като лихвен процент, комисионни и действителния лихвен процент, имате възможност точно да изчислите колко лихва ще бъде начислена по време на вземането му.

  Когато вземате заем, ще разберете колко висока ще бъде вноската по него, което ще ви улесни да управлявате домашния си бюджет и да не рискувате да загубите контрол над него. Кога си струва да използвате заем в брой?

  Това е особено полезен банков продукт, ако трябва да финансирате разходи, значителни за бюджета на вашето домакинство, но не можете да изчакате, докато спестите достатъчно високи спестявания. Паричен заем може също да поддържа ипотека. Можете да го посегнете, например, ако нямате достатъчно средства, за да завършите къщата или апартамента си.

  Заем с равни или намаляващи вноски да изберем?

Паричен заем – при какви условия се отпуска?

  Паричният заем е много по-лесен за получаване от ипотечния заем. Въпреки това банките обикновено имат по-високи изисквания от заемите. За да получите заем, трябва:

  • да достигне минималната възраст, изисквана от банката (обикновено 18)
  • имате положителна кредитна история,
  • документирате постоянния си доход и предоставите източника му,
  • имат достатъчна кредитоспособност,

  Кредитите в брой могат да имат различни лихвени проценти и допълнителни комисионни, така че трябва внимателно да прочетете условията на офертата, представена ви от банката. В случай на заеми за по-големи суми, изискванията на банките често са по-строги.

Вижте още...

Най-често допусканите грешки при кандидатстване за кредит

admin

Заем с равни или намаляващи вноски да изберем?

admin

Какво е банковият кредит в счетоводството?

admin