Свежо

4 интериорни стила, от които да се вдъхновим за кухнята си

bb322ea32e9e4011da5348efbb707e67Дошло е време за ремонт вкъщи и искате да разнообразите интериора на кухнята, търсейки кухни по поръчка и спазвайки определен интериорен стил? Това може да се окаже трудна задача, ако си нямата представа какво представляват определените интериорни стилове. Някои от тях може да включват елементи от други стилове или да са много сходни, но ако се смесят може и да не се получи това, което първоначално сте замислили. Затова нека си поговорим за интериорните стилове – познати и непознати – и как да се спрем на точния за нас.

 

Класически стил

 

Класическите кухни са най-често срещани и желани от клиентите. Класическата кухня трябва да бъде симетрична и балансирана в подредбата си. Този вид кухни обикновено разполагат с фокусна точка, около която да се наредят всички останали неща из помещението. Може да използвате за фокусна точка масата или пък кухненския остров. Често класическите кухни са издържани в светли цветове, а много хора предпочитат класическата бяла кухня, защото внася усещане за нещо познато и обичано.

 

Съвременен стил

 

Този стил е малко по-различен е не е ясно дефиниран. Състои се предимно от това, което е актуално към момента на закупуване на кухнята и какво точно е на мода. Ясно изобразеното в този стил е, че дизайнът не трябва да бъде претрупан, а гладките, чисти геометрични форми и използването на произведения на изкуството ще спомогнат за по-ясното очертаване на стила.

  Seirsanduk – как да гледаме филми?

 

Минимализъм

 

Минималистичният дизайн се характеризира с това, че всичко трябва да бъде възможно най-просто и изчистено. В този тип кухни, които са идеални за големи помещения, трябва да има много малко елементи – прост плот, кухненски остров и добре прикрити или вградени електрически уреди. Големите вградени шкафове са напълно задължителни, за да може в тях да направите невидими за окото всички кухненски прибори, необходими в една кухня. Мотото на този стил е да „Колкото по-малко, толкова по-добре“, затова трябва да сте готови да минимилизирате всичко, от което имате нужда.

 

Рустикален стил

 

Тук е добре да заложите на комплекти от масив, по-прости селски мебели и обикновени дървени столове. При избора му обичаен е тъмно кафявият цвят, който съчетан с бели плотове и детайлна орнаментика на вратичките на шкафовете, може да ви накара да се почувствате сякаш сте в гора, или сте посетили дома на баба си на село. Този стил е подходящ, ако имате желание да внесете обстановка, в която релаксът и отмората са на първо място по важност.

 

Вижте още...

Основните услуги на консултант и счетоводител

admin

Баня в спалнята

admin

Как да изберем перфектната тоалетна чиния

admin