Свежо

Лазерната епилация – подходяща ли е за всеки сезон

Лазерна епилация всеки сезон

Мнго жени се интересуват как да изглеждат и да се чувстват страхотно през зимните месеци. За тях е нормално да си задават въпроса дали лазерната епилация е процедура, която допринася за грижата за кожата в студеното време.

Отговорът категорично е положителен. Допреди няколко години се пропоръчваше лазерно епилиране само през есента и зимата. Причината е, че през тези месеци, кожата не е изложена на силното слънце. За щастие, развитието на технологиите усъвършенстват и тази сфера на дейност от съвременната дерматология и грижа за кожата.

Лазерът, с който се извършва самото премахване на косъмчетата, е напълно безопасен и подходящ за използване както в мразовитите зимни дни, така и в летните жеги. Този факт не бива да учудва никоя дама, която е решила да се подложи на няколко процедури от лазерната епилация. Това безспорно е добре дошло за дамите, които искат безупречно гладка кожа както на плажа, така и докато карат ски в планината.

Честотата, с която се прави лазерната епилация, варира, но обикновено средният брой процедури е между 6 и 8. Разбира се, има значение зоната, която се обезкосмява – дали ще е лице, ръце, крака, подмишници и прочие.

Много жени определят самата процедура по лазерното епилиране като напълно безвредна и безболезнена. Освен това тя дава сигурни резултати. Голям плюс е, че може да се прави както на момичета с тен, така и на такива със снежнонобяла кожа. Експертите казват, че фототипът определно не е от значение.

  Как да изберем перфектното боди за парти?

Процедурата обикновено започва със нанасянето на специален гел върху мястото, което ще епилираме. Неговото предназначение е да помогне на лазера да влезе във фоликула на косъма. Специалистите от https://incanto.center/ споделят, че понякога, докато се прави лазерната епилация може да се усети леко затопляне, но всичко се случва в рамките на минути.

Една от препоръките на специалистите е да не излагаме епилираната зона прекомерно на слънце за 2-3 дни. След това може да се върнем към нормалното протичане на деня ни. Подобен тип процедури дават самочувствие, че изглеждаме чудесно. А това, без съмнение, е нещо, от което всяка представителка на нежния пол се нуждае. Именно така процедурите по лазерна епилация ще ни помогнат да се почувстваме много по-добре в собствената си кожа.

Вижте още...

Смяна на дисплей за iPhone – мисия възможна само за оторизирани сервизи?

admin

Колко дълъг е срокът на годност на слънцезащитните лосиони?

matalcore

5 идеи за подарък за мъжа до вас – на море и в планината

admin