Актуално

Как да подберем точните меки мебели за дома ни

Избор на мека мебел


Обзавеждането на дома е приятно занимание, което ни позволява да развихрим въображението си.

Избор на мека мебел
Мека мебел за хола

Поради една или друга причина, в ентусиазма си, че ще имаме нова мека мебел у дома, често забравяме, че тя трябва да отговаря на определени критерии. Добрата изработка и красивият дизайн гарантират уют, качество и удобство при използване. Разбира се, често цената също бива повлияна от това. Безспорно, да купим мека мебел, която допълва интериора и ни предлага комфорт, е инвестиция в дългосрочен план.

Ето какво е нужно да имаме предвид:

1. Размер

Размерът на меката мебел до голяма степен зависи от този на помещението, за което я избираме. Трябва да съобразим какво пространство ще остане, за да не се окаже в последствие стаята нефункционална. Ако изпитваме затруднение да се разминаваме, заради прекалено голям диван или твърде широк фотьойл, тогава по-добре да се спрем на нещо с по-компактни мерки.
Един просторен хол е благословия откъдето и да го погледнеш. За съжаление, не всеки разполага с неограничено пространство. Именно поради тази причина, трябва предварително да сме ориентирани в размера и вида на меката мебел, която желаем.

2. Практичност

За много от нас това е най-важното условие, често пъти единственото, когато избираме мебелировка за дома си.
Понякога обаче се оказва, че окото ни се спира на нещо, което не е най-удачното за дома ни. Важно е дадена мека мебел да ни позволява да използваме максимално добре пространството, с което разполагаме. Разбира се, в идеалния случай можем да намерим перфектното съчетание между практичност, качество и цена.

  Колко надеждни са различните видове брави за врати

3. Качество

Свикнали сме да вярваме, че колкото по-висока е цената, толкова по-добро е качеството. Истината е, че за мнозина е изключително трудно да преценят коя мебелировка си струва парите и коя е необосновано скъпа.
Качеството е комбинация от материала, от който е изработена меката мебел, платът, с който е тапициран, механизмът на разтягане/отваряне и прочие.

4. Стил и визия

От голямо значение е стилът и визията на меката мебел, която купуваме, да съответстват на цялостната обстановка на апартамента или къщата ни.

Правилният подбор на меките мебели може и да изглежда като фасулска работа, но всъщност изисква съобразителност и ясна идея какво ни трябва. След като предварително сме изяснили това за себе си, лесно ще намерим точното обзавеждане за всяка стая от нашето жилище.

Вижте още...

Кое е най-доброто покритие при застраховка „Живот”?

admin

За щастливо и весело детство, подарете на детето си акумулаторна кола!

admin

Twitter наема водеща правна фирма да съди Илон Мъск за прекратяване на сделка за придобиване на стойност 44 милиарда долара

admin