Актуално

Как да подберем точните меки мебели за дома ни

Избор на мека мебел


Обзавеждането на дома е приятно занимание, което ни позволява да развихрим въображението си.

Избор на мека мебел
Мека мебел за хола

Поради една или друга причина, в ентусиазма си, че ще имаме нова мека мебел у дома, често забравяме, че тя трябва да отговаря на определени критерии. Добрата изработка и красивият дизайн гарантират уют, качество и удобство при използване. Разбира се, често цената също бива повлияна от това. Безспорно, да купим мека мебел, която допълва интериора и ни предлага комфорт, е инвестиция в дългосрочен план.

Ето какво е нужно да имаме предвид:

1. Размер

Размерът на меката мебел до голяма степен зависи от този на помещението, за което я избираме. Трябва да съобразим какво пространство ще остане, за да не се окаже в последствие стаята нефункционална. Ако изпитваме затруднение да се разминаваме, заради прекалено голям диван или твърде широк фотьойл, тогава по-добре да се спрем на нещо с по-компактни мерки.
Един просторен хол е благословия откъдето и да го погледнеш. За съжаление, не всеки разполага с неограничено пространство. Именно поради тази причина, трябва предварително да сме ориентирани в размера и вида на меката мебел, която желаем.

2. Практичност

За много от нас това е най-важното условие, често пъти единственото, когато избираме мебелировка за дома си.
Понякога обаче се оказва, че окото ни се спира на нещо, което не е най-удачното за дома ни. Важно е дадена мека мебел да ни позволява да използваме максимално добре пространството, с което разполагаме. Разбира се, в идеалния случай можем да намерим перфектното съчетание между практичност, качество и цена.

  Онлайн кредит – огромно облекчение за жителите на по-малките населени места

3. Качество

Свикнали сме да вярваме, че колкото по-висока е цената, толкова по-добро е качеството. Истината е, че за мнозина е изключително трудно да преценят коя мебелировка си струва парите и коя е необосновано скъпа.
Качеството е комбинация от материала, от който е изработена меката мебел, платът, с който е тапициран, механизмът на разтягане/отваряне и прочие.

4. Стил и визия

От голямо значение е стилът и визията на меката мебел, която купуваме, да съответстват на цялостната обстановка на апартамента или къщата ни.

Правилният подбор на меките мебели може и да изглежда като фасулска работа, но всъщност изисква съобразителност и ясна идея какво ни трябва. След като предварително сме изяснили това за себе си, лесно ще намерим точното обзавеждане за всяка стая от нашето жилище.

Вижте още...

Калкулатор на потребителски кредити – как се използва и защо е полезен?

admin

За щастливо и весело детство, подарете на детето си акумулаторна кола!

admin

Българска Телевизия Онлайн: Вашият Портал към Забавлението и Информацията

admin