Актуално

Приложения на различните видове матраци

Животът на съвременните модели матраци е около десет години. В момента, в който спим, в тялото ни протичат различни процеси, в реда на нормалното е да отделяме кожни секрети под формата на пот. Всичко това се поглъща от матраците. Случва се докато гледаме телевизия в леглото да залеем завивките си с някаква трудна за почистване течност като кафе, чай или плодов сок. Понякога забравяме или неглижираме проветряването на своята спалня, като не обръщаме или вдигаме на горе матрака, за да мине чистия въздух през него.

Всичко това води до захабяване и бързо износване на вашите матраци, завивки и възглавници и тогава дори топ-матраците, които използваме като протектори не могат да ни помогнат.

Като добавим и факта, че тези продукти имат естествена амортизация, защото с годините ползване се изтърбушват и спането върху тях става неудобно и дори вредно за тялото, то идва времето за подмяна с нов удобен матрак – https://www.brava.bg/matraci

Така скъсяваме живота им и по-бързо от очакваното и трябва да се сдобием с нов от първия магазин за матраци, в някой онлайн магазин или борса за матраци, който ни попадне пред очите.

Видове матраци

На пазара са се наложили няколко различни и познати марки като матраци Нани, Магнифлекс и Парадайс. Съчетанието от качество и достъпни цени, които предлагат е съвършено. Трудно на конкурентите им е да пуснат по магазините за спално обзавеждане такива, които биха имали по-идеални пропорции в комбинация с толкова достъпни цени. Дебели и тънки, меки и твърди, анатомични и обикновени, матраци има за всеки вкус. Производителите са успели да набавят разнообразие от стоката си дори и за най-придирчивите и необичайни вкусове.

  Видове услуги за лазерна епилация, които лазерните центрове предлагат

Понякога дори купуването на матраци онлайн е по-добър вариант. А после какво да правим със стария? Традиционно в България ненужния матрак се изхвърля някъде до кофите или директно на сметището. Всяка година там попадат милиони бройки подобни продукти.

Какво да правим със старите и ненужни продукти за сън

Съществуват различни идеи, чиято цел е да направят от старото ново, от ненужното, нещо полезно. Боклукът за едни потребители, се превръща в съкровище за други изобретатели. Ако сме малко изобретателни, например, е идейно да превърнем захабените, но здрави матраци в батут за децата в семейството. Така те ще могат да го използват още известно време, но с малко променено предназначение.

Креативно е пружините от матраци да се ползват за някаква арт поставка за бутилка или кошче за отпадъци на двора. Идеите са много и най-различни, като варират според собствените предпочитания и оригинални хрумвания.

Вижте още...

Пижами – модни тенденции за 2020 – 2021

admin

Как да подберем точните меки мебели за дома ни

admin

Кофа с моп, за да не цапаме излишно

admin