Актуално

Професионални препоръки за смесители за баня

смесител за баня

смесител за баня

В настоящата публикация ще откриете няколко полезни и професионални препоръки за това какво по-точно да търсим в смесителите за мивка на банята.

Когато говорим за смесители за банята, няма никакво значение какъв тип е вашето мокро помещение като големина, дизайн и вид. Ако е дошло време за избор и отивате на проучване и пазар за смесители за мивка или душ е добре да имате предвид няколко важни фактора.

Видове смесители според монтажа

В най-общи линии смесителите са делят на стенни и такива за мивка. Ако вашия апартамент е старо строителство и тръбите за топла и студена вода са вкопани в стената над мивката, то задължително се ориентирайте към първия вид. Този вид аксесоари са по-остарели като концепция и по-трудни за употреба от малки деца. За да получите средно топла вода, трябва да завъртите и двете врътки, докато се получи вода с подходяща температура. Батериите на този тип чучури навремето доста лесно дефектираха.

Ако полипропиленовите тръби са под мивката, може да ги скриете в шкаф за мивка или в конзолата под умивалника. Тогава имате нужда от умивалник с отвор и съответно със смесител за директен монтаж върху мивката. Този вид в момента са по-популярни и търсени, заради улесненото ползване.

Избор на смесител според гаранцията.

Ако разглеждате и се двоумите какъв модел смесител да закупите едно от основните неща, които ще ви дадат насока е гаранцията. Високия клас аксесоари за баня се предлагат с 5 години гранция. Средния клас се предлага с 3 години, а с по-малка гаранция не ви препоръчваме да купувате смесител на каквато и да е цена. Важно е да знаете, дали продукта който сте избрали е с керамична глава и съответно дали има резервни части на склад.

  Как лазерната епилация може да помогне срещу врастнали косми

Според формата на чучура.

В магазините, които предлагат всичко за вашата нова баня ще откриете смесители с различна форма на чучура. Най-разпостранени са класическите и винтидж формите. Стенните смесители с S-образен чучур в момента са много търсени, заради модерното усещане, което внасят в банята.

стенен смесител

Според опциите за ползване

Много от съвременните смесители за кухненски мивки имат опция за изтегляне. Това е особенно удобно, когато миете плодове или други продукти. Представете си, че в чучура имате скрит маркуч /шлаух/, който може да бъде издърпан при всеки нужен повод. Задължителна особеност на висококачествените смесители за мивка е фактът дали техният чучур е подвижен и гъвкав, като това от своя страна значи, че следва той да се върти с лекота поне на 120 градуса.

Височина на чучура

Освен чрез своята форма, аксесоарите за баня се делят и според височината на самия чучур. За кухня най-търсени са смесители с висок чучур, заради възможността да слагате посуда и да миете по-обемисти тенджери и чинии в мивката. За мивката в банята са удобни чучури със средна височина. Ако пространството във вашата баня е малко ориентирайте се към смусител с нисък чучур, но при условие че мивката има по-голяма дълбочина. В противен случай всеки път, когато си миете ръцете ще се удряте в металния чучур.

  Нахлуването на Русия в Украйна предизвиква спад в цените на акциите

Според технологията

Замисляли ли сте се, дали ви трябват термостатни смесители и какво е тяхнато преимущество? Тези изделия са приложими във всички случаи, касаещи и баня и кухня. Особенно са подходящи за семейства с деца, понеже се избягва опасността от изгаряне. Тези видове смесители с термостат са доста по-устойчиви и издръжливи във времето, а като бонус ще получите и енергийна ефективност, заради по-добрия начин на смесване на топла и студена вода.

В заключение: на забравяйте, че всеки елементи и аксесоар в банята е от значение и само от вас зависи дали ще получчите нужната хармония и усещане за чистота и релакс.

Вижте още...

Защо да ползваме бързи кредити

admin

Тенденции при сребърните бижута: какво е актуално и какво не за сезона

matalcore

Грижата за автомобила е на първо място

admin