Актуално

Професионални препоръки за смесители за баня

смесител за баня

смесител за баня

В настоящата публикация ще откриете няколко полезни и професионални препоръки за това какво по-точно да търсим в смесителите за мивка на банята.

Когато говорим за смесители за банята, няма никакво значение какъв тип е вашето мокро помещение като големина, дизайн и вид. Ако е дошло време за избор и отивате на проучване и пазар за смесители за мивка или душ е добре да имате предвид няколко важни фактора.

Видове смесители според монтажа

В най-общи линии смесителите са делят на стенни и такива за мивка. Ако вашия апартамент е старо строителство и тръбите за топла и студена вода са вкопани в стената над мивката, то задължително се ориентирайте към първия вид. Този вид аксесоари са по-остарели като концепция и по-трудни за употреба от малки деца. За да получите средно топла вода, трябва да завъртите и двете врътки, докато се получи вода с подходяща температура. Батериите на този тип чучури навремето доста лесно дефектираха.

Ако полипропиленовите тръби са под мивката, може да ги скриете в шкаф за мивка или в конзолата под умивалника. Тогава имате нужда от умивалник с отвор и съответно със смесител за директен монтаж върху мивката. Този вид в момента са по-популярни и търсени, заради улесненото ползване.

Избор на смесител според гаранцията.

Ако разглеждате и се двоумите какъв модел смесител да закупите едно от основните неща, които ще ви дадат насока е гаранцията. Високия клас аксесоари за баня се предлагат с 5 години гранция. Средния клас се предлага с 3 години, а с по-малка гаранция не ви препоръчваме да купувате смесител на каквато и да е цена. Важно е да знаете, дали продукта който сте избрали е с керамична глава и съответно дали има резервни части на склад.

  Какво да чета през 2021 г?

Според формата на чучура.

В магазините, които предлагат всичко за вашата нова баня ще откриете смесители с различна форма на чучура. Най-разпостранени са класическите и винтидж формите. Стенните смесители с S-образен чучур в момента са много търсени, заради модерното усещане, което внасят в банята.

стенен смесител

Според опциите за ползване

Много от съвременните смесители за кухненски мивки имат опция за изтегляне. Това е особенно удобно, когато миете плодове или други продукти. Представете си, че в чучура имате скрит маркуч /шлаух/, който може да бъде издърпан при всеки нужен повод. Задължителна особеност на висококачествените смесители за мивка е фактът дали техният чучур е подвижен и гъвкав, като това от своя страна значи, че следва той да се върти с лекота поне на 120 градуса.

Височина на чучура

Освен чрез своята форма, аксесоарите за баня се делят и според височината на самия чучур. За кухня най-търсени са смесители с висок чучур, заради възможността да слагате посуда и да миете по-обемисти тенджери и чинии в мивката. За мивката в банята са удобни чучури със средна височина. Ако пространството във вашата баня е малко ориентирайте се към смусител с нисък чучур, но при условие че мивката има по-голяма дълбочина. В противен случай всеки път, когато си миете ръцете ще се удряте в металния чучур.

  Най-доверените инвестиционни посредници

Според технологията

Замисляли ли сте се, дали ви трябват термостатни смесители и какво е тяхнато преимущество? Тези изделия са приложими във всички случаи, касаещи и баня и кухня. Особенно са подходящи за семейства с деца, понеже се избягва опасността от изгаряне. Тези видове смесители с термостат са доста по-устойчиви и издръжливи във времето, а като бонус ще получите и енергийна ефективност, заради по-добрия начин на смесване на топла и студена вода.

В заключение: на забравяйте, че всеки елементи и аксесоар в банята е от значение и само от вас зависи дали ще получчите нужната хармония и усещане за чистота и релакс.

Вижте още...

Видове услуги за лазерна епилация, които лазерните центрове предлагат

matalcore

Предимства на PVC материала като основна суровина за изработка на дограма

admin

Какви плъзгащи врати се предлагат на българския пазар?

admin