Актуално

За какво трябва да внимаваме, когато работим с пневматични инструменти

работа с пневматични инструменти
работа с пневматични инструменти

Към работата с пневматични инструменти трябва да се подхожда отговорно и с особено внимание. Това важи с пълна сила за онези, които не се занимават професионално с такъв тип машини.

Професионалистите знаят, че пневматичните инструменти работят с чист въздух под налягане. За да не се съкращава техният експлоатационен период е нужно да се държат в сухи помещения, а след всяка употреба да се смазват със специално масло и да се почистват старателно. Ако не правим това, могат да се появят различни по вид проблеми и технически неизправности с пневматичния инструмент, който имаме.

Предпоставка за загуба на мощност могат да бъдат примеси на прах във въздуха, влажен или твърде сух въздух. В случай, че не сме дългогодишни професионалисти, а имаме например бояджийски пистолет, който използваме в домашни условия, е добре да следваме стриктно препоръките за поддръжка и измиване, който вървят заедно с него.

Когато използваме пневматичните инструменти по-дълго време, е препоръчително да ги омасляваме на всеки няколко часа експлоятация. Така, ако работното време, за което използваме съответната техника е 8 часа, е разумно да го смажем поне веднъж дневно.

При извършването на монтажни дейности от този род с използване на пневматичен инструмент се изисква носенето на защитни средства за някои от частите на тялото. Най-често това са очи, уши, ръце и уста.

  3 научно подкрепени предимства на CBD маслото

Предпазната маска е нещо, на което трябва да обръщаме засилено внимание по време на работа с такава техника. В най-силна степен това важи при използване на бояджийски пистолет на въздух. С нейна помощ успешно ще се предпазим от поглъщането на вредни частици или прах, докато използваме каквито и да са пневматични инструменти.

Освен маска е задължително да имаме и тапи за уши. За съжаление, някои от пневматичните инструменти са доста шумни, а това може сериозно да увреди слуха ни. Ето защо хората с опит в сферата препоръчват да не правим компромис с това предпазно средство.

С цел защита на ръцете и по-конкретно дланите, професионалистите използват ръкавици, благодарение на които имат по-здрав захват.

Очите също трябва да се пазят и за целта се продават специални очила за защита.

Освен за вашите нови пневматични инструменти, ви съветваме да прилагате правилна експлоатация и обслужване на компресора за въздух според правилата на производителя. Естествено при нужда винаги може да заявите гаранционно или извънгаранционно обслужване и при нужда покупка на резервни части за компресора си.

Вижте още...

Приложения на различните видове матраци

admin

Отваряне на транспортна компания от нулата. Как да отворите транспортна фирма

admin

Грижата за автомобила е на първо място

admin