Актуално

За какво трябва да внимаваме, когато работим с пневматични инструменти

работа с пневматични инструменти
работа с пневматични инструменти

Към работата с пневматични инструменти трябва да се подхожда отговорно и с особено внимание. Това важи с пълна сила за онези, които не се занимават професионално с такъв тип машини.

Професионалистите знаят, че пневматичните инструменти работят с чист въздух под налягане. За да не се съкращава техният експлоатационен период е нужно да се държат в сухи помещения, а след всяка употреба да се смазват със специално масло и да се почистват старателно. Ако не правим това, могат да се появят различни по вид проблеми и технически неизправности с пневматичния инструмент, който имаме.

Предпоставка за загуба на мощност могат да бъдат примеси на прах във въздуха, влажен или твърде сух въздух. В случай, че не сме дългогодишни професионалисти, а имаме например бояджийски пистолет, който използваме в домашни условия, е добре да следваме стриктно препоръките за поддръжка и измиване, който вървят заедно с него.

Когато използваме пневматичните инструменти по-дълго време, е препоръчително да ги омасляваме на всеки няколко часа експлоятация. Така, ако работното време, за което използваме съответната техника е 8 часа, е разумно да го смажем поне веднъж дневно.

При извършването на монтажни дейности от този род с използване на пневматичен инструмент се изисква носенето на защитни средства за някои от частите на тялото. Най-често това са очи, уши, ръце и уста.

  Нахлуването на Русия в Украйна предизвиква спад в цените на акциите

Предпазната маска е нещо, на което трябва да обръщаме засилено внимание по време на работа с такава техника. В най-силна степен това важи при използване на бояджийски пистолет на въздух. С нейна помощ успешно ще се предпазим от поглъщането на вредни частици или прах, докато използваме каквито и да са пневматични инструменти.

Освен маска е задължително да имаме и тапи за уши. За съжаление, някои от пневматичните инструменти са доста шумни, а това може сериозно да увреди слуха ни. Ето защо хората с опит в сферата препоръчват да не правим компромис с това предпазно средство.

С цел защита на ръцете и по-конкретно дланите, професионалистите използват ръкавици, благодарение на които имат по-здрав захват.

Очите също трябва да се пазят и за целта се продават специални очила за защита.

Освен за вашите нови пневматични инструменти, ви съветваме да прилагате правилна експлоатация и обслужване на компресора за въздух според правилата на производителя. Естествено при нужда винаги може да заявите гаранционно или извънгаранционно обслужване и при нужда покупка на резервни части за компресора си.

Вижте още...

Кое е най-доброто покритие при застраховка „Живот”?

admin

Отваряне на транспортна компания от нулата. Как да отворите транспортна фирма

admin

Избелване на зъби – кой метод е най-ефективен?

admin