Актуално

Сравнение на сензора на камерата при Xiaomi 12 Pro и Google Pixel 4

сензора на камерата при Xiaomi 12 Pro

Това сравнение на размера на сензорите на камерата при Xiaomi 12 Pro и Google Pixel 4 е с цел да се проследи напредъкът при оптиката и хардуерът на камерите при последните модели смартфони.

Наскоро в мрежата се появиха нови информация и изображения, показващи 50 MPx сензора за основна камера на Xiaomi 12 Pro, съпоставен до 12 MPx сензора на Google Pixel 4. Разликата в размерите е точно толкова голяма, колкото може да се очаква, въпреки че е важно да се отбележи, че по-голямото не винаги е по-добро.

Хардуерът на камерата при повечето нови смартфони Xiaomi се развива в умерени темпове и стъпки, като границите се увеличават през последните няколко години. Докато повечето от това може да се припише на Huawei P20 Pro от 2018 г., OEM производители като Samsung и Xiaomi допринесоха значително. Ново сравнително изображение вече постави 50 MPx сензора на Xiaomi 12 Pro точно до 12 MPx на Google Pixel 4, за лесно сравнение.

Естествено е видимо, че 50-мегапикселовият сензор на Xiaomi 12 Pro значително надвишава сензора на Pixel 4. Xiaomi 12 Pro разполага със Sony IMX707, 1/1,28-инчов гигант за CMOS сензор. От друга страна Pixel 4 включва по-стария сензор IMX363 с много по-малък размер 1/2,55 инча.

Докато значително по-големият сензор на Xiaomi 12 Pro означава, че можете да привлечете повече светлина и информация, производителността на камерата в реалния свят се определя и от други фактори. Качеството на обектива се приема като може би най-важното от всичко н хардуерът и софтуерът на мобилните джаджи. Изчислителната мощ и прецизност при фото заснемането на Google тласна камерите на смартфони също толкова силно, колкото хардуера на Huawei P20 Pro, и няма да е изненада, ако камерата на Pixel 4 все още превъзхожда тази на Xiaomi 12 Pro въпреки огромния недостатък на хардуера като размера на сензора. В края на краищата са важни и други фактори като добро цветопредаване, острота на изображението, бързо отваряне и затваряте на обектива, равномерно разпределение на светлината, ниски нива на шум при снимане в малко осветени пространства

  Калъфи за смарфони - необходимите аксесоари за сигурност

Вижте още...

За какво трябва да внимаваме, когато работим с пневматични инструменти

admin

Нахлуването на Русия в Украйна предизвиква спад в цените на акциите

admin

Какви плъзгащи врати се предлагат на българския пазар?

admin