Актуално

Сравнение на сензора на камерата при Xiaomi 12 Pro и Google Pixel 4

сензора на камерата при Xiaomi 12 Pro

Това сравнение на размера на сензорите на камерата при Xiaomi 12 Pro и Google Pixel 4 е с цел да се проследи напредъкът при оптиката и хардуерът на камерите при последните модели смартфони.

Наскоро в мрежата се появиха нови информация и изображения, показващи 50 MPx сензора за основна камера на Xiaomi 12 Pro, съпоставен до 12 MPx сензора на Google Pixel 4. Разликата в размерите е точно толкова голяма, колкото може да се очаква, въпреки че е важно да се отбележи, че по-голямото не винаги е по-добро.

Хардуерът на камерата при повечето нови смартфони Xiaomi се развива в умерени темпове и стъпки, като границите се увеличават през последните няколко години. Докато повечето от това може да се припише на Huawei P20 Pro от 2018 г., OEM производители като Samsung и Xiaomi допринесоха значително. Ново сравнително изображение вече постави 50 MPx сензора на Xiaomi 12 Pro точно до 12 MPx на Google Pixel 4, за лесно сравнение.

Естествено е видимо, че 50-мегапикселовият сензор на Xiaomi 12 Pro значително надвишава сензора на Pixel 4. Xiaomi 12 Pro разполага със Sony IMX707, 1/1,28-инчов гигант за CMOS сензор. От друга страна Pixel 4 включва по-стария сензор IMX363 с много по-малък размер 1/2,55 инча.

Докато значително по-големият сензор на Xiaomi 12 Pro означава, че можете да привлечете повече светлина и информация, производителността на камерата в реалния свят се определя и от други фактори. Качеството на обектива се приема като може би най-важното от всичко н хардуерът и софтуерът на мобилните джаджи. Изчислителната мощ и прецизност при фото заснемането на Google тласна камерите на смартфони също толкова силно, колкото хардуера на Huawei P20 Pro, и няма да е изненада, ако камерата на Pixel 4 все още превъзхожда тази на Xiaomi 12 Pro въпреки огромния недостатък на хардуера като размера на сензора. В края на краищата са важни и други фактори като добро цветопредаване, острота на изображението, бързо отваряне и затваряте на обектива, равномерно разпределение на светлината, ниски нива на шум при снимане в малко осветени пространства

  Twitter наема водеща правна фирма да съди Илон Мъск за прекратяване на сделка за придобиване на стойност 44 милиарда долара

Вижте още...

Какво трябва да знаете за кредитите до заплата

matalcore

Изплащане на щета по гражданска отговорност

admin

Потребителски кредити: Как да гарантирате за вашето финансиране

admin